"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
telemagasin "siin tallinn" Linnapea Kõlvart: valus otsus distantsõppest tuli teha kärmelt (0)
05. november 2021

“Praegu kehtestame osalise distantsõpe, et tulevikus oleks jälle võimalik kontaktõpe. Distantsõpe ei meeldi kellelegi, see oli valus otsus, kuid pole mõtet oodata, et olukord otsustab ennast ise,” sõnas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart saates „Siin Tallinn“.

Linnapea ütles, et otsused koolide osalise sulgemise ja distantsõppe osas tuleb teha kohe. “Saime aru, et olukord halveneb, meid ootab mitte punane, vaid must stsenaarium,” sõnas ta.

Linnapea viitas olukorrale, kus arstid hakkavad valima, keda ravida. ta selgitas, et seda olukorda mõjutavad kaks allikat: kool ja kodu. “Koju jõuab viirus ju kooli kaudu,” ütles ta.

Linnapea jätkas, et koolide olukord pole muidugi ainus olukorra põhjus, vaid koole koormatakse üle ning neile määratakse terviseameti funktsioone. “Praegu kehtestame osalise distantsõpe, et tulevikus oleks jälle võimalik kontaktõpe,“ lausus ta. „Distantsõpe ei meeldi kellelegi, see oli valus otsus, kuid pole mõtet oodata, et olukord otsustab ennast ise,” sõnas ta.

Linnapea muretses, et kõige hullem on õpetaja jaoks olukord, kui peab tegelema paralleelselt nendega, kes on koolis ja kes kodus ning lisaks veel lähikontaktsete välja selgitamise ning testimisega.

Kõlvart möönis, et Tallinn suurima omavalitsusena teeb otsuseid mõnikord kiiremini kui seda tehakse üleriigiliselt, ent võimalik lockdown peab tulema üle kogu riigi korraga. “Pooldan, et meil oleks läbimõeldud stsenaarium, pole mõtet luua illusiooni, et pelgalt vaktsineerimisega saab probleemist üle. Kui näeme, et olukord halveneb, on osaline distantsõpe vajalik ennetusmeede,” ütles ta.

Linnapea sõnul on juba septembrist tulnud koolide direktoritelt signaal: seis on halb ja halveneb järjest.

Rääkides linnas koalitsiooni moodustamisest ütles Kõlvart, et kõigepealt tuleb siiski oodata, et valimiskomisjon valimistulemused ametlikult kinnitab – see juhtub alles järgmisel nädalal, kui vaidlused on läbi vaadatud. Siis koguneb uus linnavolikogu. Ta avaldas siiski lootust, et sisuline osa koalitsiooniläbirääkimistest võib jõuda tulemusteni selle nädala lõpuks.

Iganädalane telemagasin “Siin Tallinn” on eetris neljapäeviti kell 21.30 Kanalis Duo4.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.