"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinnas on kodus vaktsineerimiseks registreerunud juba 180 inimest (1)
07. november 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Tallinnas alustavad esmaspäevast alates tööd kodusvaktsineerimise brigaadid ja eelregistreerimisel on oma soovist on teada andnud juba 180 inimest. 

„Kodus vaktsineerimise teenus on mõeldud eeskätt neile, kes eri põhjustel ei saa ise vaktsineerima minna, kuid teenust saavad vajadusel tellida ka teised soovijad. Seni on aja broneerinud peamiselt eakad või piiratud liikumisvõimega inimesed,“ ütles Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina. „Esialgu oleme planeerinud rakendada kaks brigaadi, kuid huvi on olnud sedavõrd suur, et kaalume veel ühe brigaadi lisamist, et vaktsiiniga kaitstud saaksid võimalikult paljud inimesed.“  

Meditsiinitöötajad tulevad kokkulepitud ajal inimesele koju, nõustavad ja vaktsineerivad ning jäävad 15 minutiks jälgima inimese seisundit. Õde teeb kohapeal ka otsuse, kas patsient oleks võimeline teiseks doosiks minema ise mõnda vaktsineerimispunkti või saadakse teinegi doos kodus. Vaktsineerimisteenust osutab Confido.

Kodus vaktsineerimise soovist saab teada anda telefonil 666 2727, kõnesid võetakse vastu tööpäevadel kella 8–20 ja nädalavahetusel kella 9–17. Kaks brigaadi alustavad visiite 8. novembril ning töötavad argipäevadel kell 9–18.

Esimese ja teise doosiga saavad vaktsineerida kõik soovijaid alates 12. eluaastast. Vaktsineerimiseks pakutakse kahedoosilisi Pfizer/BioNTechi ja Moderna vaktsiine ning ühedoosilist Jansseni vaktsiini. Tõhustusdoosiga saavad soovi korral vaktsineerida kõik, kellel on eelmisest süstist möödas vähemalt pool aastat, sõltumata sellest, millist vaktsiini on varem saadud. Tõhustusdose tehakse Pfizer/BioNTechi vaktsiiniga Comirnaty või Moderna vaktsiiniga Spikevax.

Veel teisipäevani on avatud ka nõustamis- ja vaktsineerimistelgid kolmes linnaosas: Haabersti Maxima XXX parklas tööpäeviti kella 12–19 ja nädalavahetusel kella 10–15; Põhja-Tallinna valitsuse hoovialal iga päev kella 10–17; keskturu juures tööpäevadel kella 9–16 ja nädalavahetusel kella 9–15. Nõustamis- ja vaktsineerimispunkt Lindakivi kultuurikeskuses jätkab tööd ka peale 9. novembrit ning on avatud tööpäevadel kella 12–19 ja nädalavahetusel kella 10–17. Teenust osutab nõustamis- ja vaktsineerimispunktides Eldred.

Laupäevase seisuga on nõustamis- ja vaktsineerimispunktides vaktsineeritud 4825 inimest, sealhulgas on 3242 saanud esmase, 527 teise ja 1056 tõhustusdoosi.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kuidas keegi
7. nov. 2021 19:12
https://www.delfi.ee/artikkel/95068535/iisraeli-valitsus-soovib-soetada-phizeri-koroonavastast-tabletti Iisraelil on seni õnnestunud pandeemia neljanda laine ajal riik avatuna hoida. Koroonavõitlusel tugineb riik suuresti tõhustusdooside väljastamisele - ligi 43% Iisraeli elanikkonnast on saanud kolm vaktsiinidoosi ja 62% on vaktsineeritud kahekordselt. Kolm kuud peale tõhustusdooside väljastamaasumist on riigi koroonanakatumiste arv vähenenud märkimisväärselt. Pühapäeval tuvastati 9,2 miljoni elanikuga Iisraelis vaid 556 uut Covid-19 nakatumist