"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
tallinna uudised 09.11 Koalitsioonilepe, UNESCO muusikalinna tiitel, Tallinn suurlinnade liidu juhtuses, vaesuse süvenemine ja uuskasutuskapid (0)
09. november 2021

Tallinna uudised 9. novembril 2021.


09.11.2021 – Tallinna koalitsioonilepe
Tallinna võimukõneluste läbirääkimised jõudsid täna koalitsioonilepinguni. Eesti Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna Tallinna Linnavolikogu uus koalitsioonilepe lubab jätkata linna seniseid algatusi. Mõlemad osapooled tõid olulise sammuna vajaduse pensionilisa tõusuks 200 euroni . Koalitsioonileping toob linnavalitsemisse juurde ka uue, kultuurivaldkonna abilinnapea koha. 

09.11.2021 – Tallinnale Unesco Muusikalinna tiitel
Tallinnast saab järgmisel aastal Unesco muusikalinn. Tegemist on ühe Unesco loovlinnade võrgustikuga, kuhu kuulub ka näiteks Viljandi kui käsitöö ja rahvakunstilinn ja Tartu kui kirjanduslinn. 


09.11.2021 – TALLINN VALITI EUROOPA SUURLINNADE LIIDU JUHATUSSE 
Möödunud nädalal valisid Euroopa suurlinnade liidu EUROCITIES liikmed Leipzigis toimunud aastakoosolekul uue juhatuse. Üheks juhatuse liikmeks sai Tallinn.
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul annab kuulumine Euroopa mõjuvõimsaima linnade võrgustiku juhatusse Tallinnale võimaluse kujundada Euroopa Liidu linnapoliitikaid ja suurendada meie rahvusvahelise koostöö haaret. Varasemalt on Tallinn kuulunud EUROCITIES juhatusse aastatel 2018 kuni 2020. EUROCITISE ühendab 205 Euroopa linna, kus elab vähemalt 250 000 inimest.

09.11.2021 – Vaesus arvudes
Kuigi keeruline koroonaasta on vaesuse üldarvu eestimaalaste seas veidi vähendanud, on oluliselt kasvanud vaesuse piiril elavate üksikvanemate arv. Lausa kümnendiku võrra suurenes nende üksikvanemaga perede arv, kes elavad suhtelises vaesuses. Püsiv vaesus ohustab jätkuvalt kõige rohkem üksi elavaid pensionäre.  

09.11.2021 – Uuskasutuskapid ostukeskustes on leidnud kasutust
Taaskasutus, uuskasutus ja ringmajandus on tänase päeva lahutamatud märksõnad. Kristiine ja Rocca al Mare keskustes on üles seatud uued uuskasutuskapid on lühikese ajaga end igati õigustanud. Inimesi, kes kasutatud korralikke riideid ja tarbeesemeid taaskasutusse toovad, tuleb üha juurde.   


09.11.2021 – ILM
Oodata on peamiselt pilvist taevast ja sajuhooge.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.