"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
lamellrehvid koguvad poolehoidjaid Rehvivahetus käib tõusvas joones (0)
09. november 2021

Jahedaks muutunud ilmad on kasvatanud järjekordi rehvivahetustöökodades. Soojad talved on autojute pannud valiku ette milliseid rehve kasutada. Teadlikud juhid on kursis naastrehvide kahjulikest mõjudest loodusele ja inimese tervisele, seetõttu ongi hakatud rohkem valima just lamellrehve.

Rehvivahetushooaeg on alanud ja rehvitöökodades suurt vahet ei teki – üks auto läheb, teine tuleb. Enamasti panevadi inimesed endale aja kinni, keegi ei taha elavas järjekorras tunde veeta.

Allan, kelle autol rehve vahetati, ütles, et tema pani lamellid alla. “Mul ei ole vaja naastrehve, elan linnases piirkonnas, mis tähendab seda, et mul ei ole ka vajadust karta jääd kevadeti ja sügiseti. Maapiirkonnas see on probleem kindlasti, sest kruusateed jäätuvad ära, kiilasjää ja siis aitab naast, linnas ei ole, isegi maantee peal ei ole – selles mõttes loogiline valik,” tõdes Allan.

Arturgi kinnitas, et kasutab ikka lamelli. “Mis ma sest teest ikka lõhun. Lamell käib linnas väga hästi, pole probleemi,” arvas Artur.

Pole juhus, et mitu küsitletud autojuhti just lamellrehve kasutada soovivad.

Statistika näitab samuti, et lamelle eelistatakse üha enam naastudele. Juba ligi nelikümmend protsenti autojuhtidest kasutab just naastuvaba rehvi.

“Enamasti on ikkagi lamell, aga vana kooli mehed on ikkagi jäänud kuidagi oma naela peale kindlaks. Meil enamasti läheb ikka lamell rohkem alla,” nendib Tulika tänaval rehve vahetav Roger, “Meie talvetega minu enda arvamus on see, et isegi lamell on parem. Naelrehv on metall ja kui on asfalt, siis on nats rohkem läbilibisemist kui on lamelliga. Lamell põhimõtteliselt teeb kohe tööd, tal ei ole vaja niiöelda seda naela suruda sisse ja siis hakata rehvi endaga tööd tegema.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.