"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
KARL MADIS: Jälgin elektrihinna kõikumisi ja kasutan seadmeid vaid odavamal ajal (0)
15. november 2021
Karl Madis. Foto: Scanpix

“Arvetel ma väga suuri hüppeid pole veel täheldanud, kuid jälgin siiski juba elektrihinna kõikumisi võimalusel lausa tund-tunnilt. Kui hommikul on börsi tunnihind lausa metsikult kõrge, siis õhtu poole tunduvalt madalam. Selliseid hinnakõikumisi silma pidades kodus elektrit kasutangi,” avaldas laulja Karl Madis. Elektri- ja gaasihinnad tõusid lakke. Pealinn uuris, milliseid nõkse peaks kasutama, et sellises olukorras toime tulla.

“Kui ühel hetkel on ligi 200 kilovatt-tunni eest ja pärast 10, tasub elektrit rohkem kulutada ikka odavamal ajal. Isegi siis, kui on pisut ebamugavam,” märkis Madis.

“Soojuse allikaiks on minu maakodus ahi, kamin ja pliit. Praegu piisab juba sellest, kui pliidi alla tule teen. Puud on kuuris olemas, muidugi nõuab see suvel hulka tööd. Kel vesi kaevus, puud kuuris ja aiamaal talvekartulid kasvatatud, jääb ellu. Milleks panna maa muru alla ning minna siis poodi näiteks tilli ja peterselli ostma!”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.