"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
Perenõustamises ilmnes rehepaplus (0)
15. november 2021
Foto: Pixabay

SA Väärtustades Elu on Eesti Ekspressi teatel saanud maksumaksjalt üle miljoni euro eri projektideks, kuid suunanud siis selle raha osaliselt oma juhi erafirmadesse. Asi on seda odioossem, et lörtsitud on muuhulgas pühasid teemasid nagu lapseootel emad ja nende rasedusega seotud probleemid.

Sotsiaalministeeriumi auditist selgus, et sihtasutuse juhid tegid kohati absurdseid kulutusi, mida üritati näidata osana projektidest. Projektirahaga üritati tasuda koguni meelelahutuslike tarbijalooside telefonisõnumite eest. Samuti leidus küsimusi tekitavaid parkimis- ja kütusekulusid.

Sihtasutus omakorda väidab, et tegemist olevat arvepidamislike eksimustega ja kuludokumendid esitatakse tagantjärele. Kõige olulisem küsimus võiks siiski olla, et miks peaks niivõrd tähtsa teema puhul, nagu seda on pere- ja raseduskriisid, laskma kellelgi askeldada projektide vormis. Täiesti loomulik, et igasugused taolised nõustamisteenused peavad olema kättesaadavad raviasutuste ja kliinikute juures.

Ühtlasi võib siis olla kindel nõustajate pädevuses. Me ei kujuta ju ette, et mingi osa meie igapäevasest arstiabist oleks tõstetud mõne MTÜ või SA juurde. Kui keegi tahab aga lihtsalt üldsõnalist konverentsi korraldada, siis palun väga, aga see ei peaks käima riigi raha toel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.