"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
13 Tallinna linnavolikogu liiget loobus oma volitustest (0)
16. november 2021
Foto: Ilja Matusihis

Tallinna valimiskomisjon kinnitab teisipäeval muudatused linnavolikogu koosseisus, pärast seda, kui 13 volikogu liiget olid oma volitused peatanud või lõpetanud, vahedab BNS.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aasa linnavolikogu liikme volitused on peatatud kuni valitsuse volituste lõppemiseni. Alates teisipäevast on Aasa asendusliige volikogus Vladimir Afanasjev.

Justiitsminister Maris Lauri asendusliikmeks on Kaido Kaaberma ning ettevõtlus- ja tehnoloogiaministri Andres Suti asendusliige on Viljar Jaamu. Tervise- ja tööministrit Tanel Kiike hakkab linnavolikogus asendama Märt Sults.

Samuti on oma volikogu liikme staatuse peatanud keskkonnaminister Tõnis Mölder. Kuna oma volitused peatas ka Möldri esimene asendusliige Konstantin Vassiljev, siis hakkab keskkonnaministri asemel volikogus tööle Miroslav Berezovski.

Kultuuriminister Tiit Teriku asendusliige on Maria Doroš ning rahandusminister Keit Pentus-Rosimannust asendab Toomas Kruusimägi.

Linnavolikokku valitud eurosaadikutest on esalgu ainsana otsustanud oma volitustest loobuda sotsiaaldemokraat Sven Mikser, kelle asemel läheb volikokku Maris Sild. Keskerakondlane Yana Toom, reformierakondlane Urmas Paet ja EKRE liige Jaak Madison pole oma volitusi peatanud.

Riigikogu liikmetest on otsustanud oma volitused peatada reformierakondlane Yoko Alender, kelle asendusliige on Pärtel-Peeter Pere. Sotsiaaldemokraat Indrek Saare asendusliige on Kirill Klaus ning EKRE esimeest Martin Helmet hakkab volikogus asendama Mart Kallas.

Tallinna linnakantselei töötajad ei tohi seaduse järgi samal ajal volikogu liikmed olla ning selle tõttu peatasid oma volitused ajalehe Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin, keda hakkab asendama Andrei Kante ning linnapea büroo juht Karine Oganesjan, kelle asendusliige on Urmas Mardi.

Isegi pärast neid muudatusi pole Tallinna volikogu koosseis veel lõplik. Kuna kõik Tallinna linnavalitsuse liikmed ja linnaosavanemad osutusid volikokku valituks, siis jätkab ilmselt neist nii mõnigi oma senises ametis ning volikokku lähevad nende asendusliikmed. Samuti võib mõni sotsiaaldemokraat liikuda volikogust abilinnapea või linnaosavanema ametisse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.