"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Koolijuhid mitme tule vahel Karol: distantsõppele saatmine on õige samm, sest koroonaviirus levib laialdaselt koolides (0)
16. november 2021

“Koolidele on antud sellised suunised, et distantsõppel võiksid olla 30-50 protsenti õpilastest sõltuvalt olukorrast. Kool otsustab ise, mis klassid siis distantsõppele lähevad,” ütles Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Tallinna Halduskohus otsustas anda esialgse õiguskaitse koolide osalisele distantsõppele. Kolme õpilase soov oli, et neid ei saadetaks jälle koolist ära.

Tallinna koolijuhtide otsus viia Tallinna koolid osaliselt koduõppele on toonud kaasa kohtukäigu. Kolm õpilast vaidlustasid selle ja saavutasid esialgse õiguskaitse.

“Meie arvame, et juriidiliselt me käitusime õigesti. Kui kohus arvab teisiti, siis me tahame seda lahendust näha ja lihtsalt ootame ära, mis lahenduse kohus toob,” ütles Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Inimesed peavad Tallinna otsust enamasti õigeks. Karol ütles, et peab distantsõppele saatmist õigeks. “Sest, et koroonaviirus ikka laialdaselt levib koolides,” põhjendas ta oma arvamust.

“Kõike tehakse ju inimeste jaoks, et inimestel parem oleks,” arvas ka Konstantin.

Kohus leidis, et tegelikult pidanuks otsustamisel kaasa rääkima Terviseamet. Põhikooli ja gümnaasiumiseadus lubab koolil otsustada, kuidas ta oma õpetust jagab. Seejuures tuleb aga kasutada spetsialistide abi. Millest aga peab siis koolijuht praegu otsustamisel lähtuma? Kas koolijuhil on kindel ametnik Terviseametis, kellega vajadusel nõu pidada? Tuleb välja, et ei ole.

“Tallinna linn kehtestas 1. novembril kollase plaani. Eelmise aasta sügisel pidime meie kõik koolidega tegema oma kriisiplaanid koroonaolukorras ja seal me pidime siis ära kirjeldama kollase, rohelise ja punase plaani. Ja mina praegu tegutsengi alates 1. novembrist oma kollase plaani järgi,” kirjeldas Tallinna Kunstigümnaasiumi direktor Mari-Liis Sults.

“Koolidele on antud sellised suunised, et distantsõppel võiksid olla 30-50 protsenti õpilastest sõltuvalt olukorrast. Kool otsustab ise, mis klassid siis distantsõppele lähevad. Meie arvame, et koolijuhid on just need inimesed, kes kõige paremini teavad, missugune see olukord nende koolides on,” lisas Belobrovtsev.

Tegelikult on otsuste tegemine üks paras segapundar, milles mängivad oma osa nii kooli pidaja ehk siis Tallinna linn, kooli juhtkond kui haridusministeerium ning terviseamet. Selle puntra peab nüüd kohus lahti harutama.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.