"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
video Kõlvart: loodame, et täna õhtul saame sotsidelt teada nende linnavolikogu esimehe ja abilinnapeade kandidaatide kohta (0)
17. november 2021

Tallinna keskerakondlasest linnapea Mihhail kõlvart avaldas kolmapäeval lootust, et sotsiaaldemokraadid lõpetavad vaikimise ja teatavad peagi oma kandidaadid abilinnapeade kohtadele. 

“Täna toimus linnavalitsuse praeguses koosseisus eelviimane istung ja järgmisel nädalal toimub viimane linnavalitsuse istung,” lausus linnapea. “Juba homme toimub esimene linnavolikogu istung uues koosseisus ja peamine päevakorrapunkt on linnavolikogu esimehe valimine.”

Kõlvarti sõnul ei oska ta praegu veel öelda, kes on linnavalitsuse liikmed sotside poolt. “Keskerakonnal on olemas arusaam, kes peaksid linnavalitsuses jätkama ja meil on plaanis seda ka kolmapäeva õhtul ametlikult kinnitada,” ütles Kõlvart. 

Ta avaldas lootust, et kolmapäeva õhtuks tuleb info ka sotside poolt ehk neljapäeva hommikuks on teada, keda sotsid tahavad linnavolikogu esimeheks ja linnavalitsuse liikmeteks. 

“Linnavalitsuse liikmeid uues koosseisus ootab pingeline start. Esimene asi, mida tuleb menetleda, on järgmise aasta eelarve, aga ka selle aasta lisaeelarve,” ütles Kõlvart. 

Tema sõnul linnavõim tõenäoliselt ei jõua enne jõule eelarvemenetlust lõpule viia, mis toob vähemalt ühe täiendava linnavolikogu istungi ka pärast jõule. 

“Ja juba järgmisel nädalal ehk siis 25. novembril linnavolikogu valib uue linnapea ja kinnitab ka linnavalitsuse liikmed,” rääkis Kõlvart. “Juba 26. novembril uus linna pea uus kabinet, uued linnavalitsuse liikmed ametlikult alustavad tööd ja see tähendab, et veel üks kord kordan, et täna oli eelviimane linnavalitsuse istung ja järgmisel nädalal, 24. novembril toimub linnavalitsuse viimane istung.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.