"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Reid Rocca al Mare kaubanduskeskuses Maski mittekandmise eest saab pikema jututa krõbeda trahvi (0)
17. november 2021

Kes avalikus siseruumis maski kanna, siis teadku, et saab pikema jututa trahvi. Hoiatuste aeg on nüüd möödas. Käisime täna Rocca al Mare keskuses kaasas politsei reidiga. Üks esimestest, kes trahvi sai oli maskita 82-aastane härra, kes pani ametnikke nähes kiirelt küll maski ette, kuid siis oli juba hilja.

“Kuna olete väärteo toime pannud, siis koostame teile kiirmenetluse otsuse kohapeal. Trahvisumma on 60 eurot,” kõlas politseiametniku lause maskita meesterahvale. Viimane enda nime ei lubanud avaldada, kuid see-eest avaldas pahameelt: “Selgelt unustasin. Ega muu pärast. Mask oli mul taskus. Astusin autost välja jooksin siia. Ma mõtlesin selle peale, mis pean siin ära tegema, ei tulnud mask meeldegi.”

Oleks härra ägestunud või keeldunud maski ette panemast, oleks trahvisumma olnud kõrgem. Maksimaalselt võib see küündida kuni 400 euroni. Avalikus siseruumis peab mask ees olema, mitte visiir, sall või pluusikrae.

Väärteomenetlus algatati täna ka ühe naisterahva suhtes, kel kaubanduskeskuses olles maski ei olnud, vaid oli visiir. Trahvi on oodata ka siis, kui maski alt näiteks on nina on väljas. Õnneks siiski on üldine pilt ikkagi viimaste nädalatega võrreldes oluliselt paranenud ja ka ühissõidukites märkab vaid üksikuid, kes maski ei kanna.

“Kui maski ei kanta, siis peamiselt väidetakse, et vaktsiin on ju olemas ja enam ei pea kandma, pole ohtlik… tegelikult on ju,” sõnas Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti vaneminspektor Liivi Henn.

Täna Rocca al Mare kaubanduskeskuses tehti reidi käigus ettekirjutus ka kahele toitlustusasutusele covid tõendi ebapiisava kontrollimise eest. On ka restorane, kus passi koos ID-kaardiga kontrollitakse, kuid QR-koodi passil ei skaneerita.

“Kui keegi väljas einestades seda märkab, siis kohusetundliku kodanikuna võiks juhtida sellele ka tähelepanu,” ütles Terviseameti hädaolukorra staabi juht Ragnar Vaiknemets. Ettevõtted, mis kuuldavasti piirangutele vilistavad, on Terviseamet võtnud luubi alla.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.