"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
olukord näitab paranemise märke Koroonaviiruse leviku risk alanes oranžile ehk kõrgele tasemele (2)
18. november 2021
Foto: Pixabay

Nakatumisnäitaja poolest on koroonaviiruse leviku riskitase ühe astme võrra langenud ja jõudnud keskmiselt kõrgele tasemele, millele vastab COVID-i valgusfooris oranž värv.

Valitsus võttis teadmiseks, et koroonaviiruse leviku riskitase alanes punaselt ehk väga kõrgelt tasemelt ühe võrra madalamale oranžile ehk kõrgele tasemele, vahendab BNS.

Hoolimata nakatumise langusest võrreldes eelmiste nädalatega on Eestis endiselt tegemist kõrge koroonaviiruse leviku ohuga. Seitsme päeva keskmisena nakatub päevas 838 inimest. Vastavalt riskimaatriksile püsib ohutase kõrge, kui seitsme päeva keskmisena nakatub päevas 600-1000 inimest. Seitsme päeva keskmisena hospitaliseeritakse Eestis 42,29 inimest. Mõlemad näitajad püsivad langustrendis.

Langustrendis püsib ka seitsme päeva keskmine koroonaviirusest põhjustatud surmade arv, mis on praegu 9,1 inimest. Samuti langeb üle 60 aastaste inimeste nakatumise tase, seitsme päeva keskmisena nakatub selles vanuserühmas 160,4 inimest. Juhitaval hingamisel viibivate COVID-19 patsientide arv on tänase päeva seisuga 24 inimest.

Viiruse leviku kõrge ohu korral on endiselt väga oluline järgida kehtestatud kontrollmeetmeid: kanda avalikes siseruumides maske, liikuda hajutatult, kasutada desinfitseerimisvõimalusi. Kontrollitud avalikes ruumides tuleb esitada COVIDi tõend. Raske haigestumise ja haiglasse sattumise eest kaitseb väga tõhusalt vaktsineerimine.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Minu Arvamus
19. nov. 2021 00:50
Suve hakul ütles keegi valitsusest, et koroona on tulnud selleks, et jääda ja sellega peab harjuma. Järelikult hoitakse sellest kümne küünega kinni. Nagu hakkab vaibuma, tuuakse kohe värsket juurde. Vaktsineerimine on vaid selleks, et haiglaid mitte üle koormata, mitte leviku tõkestamiseks. Kolmandale süstile järgneb neljas, siis viies, siis kuues kuni kujuneb traditsiooniks.
vot tak
18. nov. 2021 21:38
https://elu24.postimees.ee/7388728/vaktsineerimas-kainud-eestlannast-sai-parast-kolmandat-susti-mees#_ga=2.29969727.1245059183.1636994380-628055636.1613839435 Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse kommunikatsioonijuhi Karilin Engelbrechti sõnul saab selline olukord tekkida, kui viga on meditsiiniteenuse osutaja tarkvaras, millega immuniseerimisteatis on loodud. «Selline teatis tuleks ära kustutada ja teha uus, õige sooga. Patsiendiportaalis seda kuidagi muuta ei saa,» lisab ta.