"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Balti jaamas avati uus vaktsineerimispunkt Tõhustusdoosi saanud Kersti: soovitan kõigile süst teha vaktsineerimispuntides (0)
18. november 2021

“Vaktsineerimispunktid peavad jääma inimeste käiguteedele. Nendes kohtades ei pakuta mitte üksnes vaktsineerimist, vaid ka nõustamist.  Need on nõustamis-ja vaktsineerimispunktid, kuhu inimesed tulevad ja küsivad nõu,” rääkis Põhja-Tallinna linnaosa vanem Manuela Pihlap.

Mida lähemal vaktsineerimispunktid  inimestele asuvad, seda rohkem teenust ka kasutatakse. Seetõttu avati Tallinnas veel viis täiendavat nõustamis-ja vaktsineerimispunkti, kus saab ilma etteregistreerimata süsti kätte. Täna avati koroonaennetuspunkt ka Balti jaamas.

Vaata galeriid (14)

“Väga hea, mida rohkem punkte seda paremini on teenus inimestele kättesaadav. Mina lasin endale viimase tõhustusdoosi teha Vabaduse väljakul. Väga mugav ja kiire, soovitasin teistele ka,” rääkis tallinlanna Kersti.

Peale nõustamist tunnevad inimesed end reeglina kindlamalt ning enamasti otsustavad seejärel vaktsiini kasuks. November on olnud vaktsineerimise rekordkuu. Confidos on selle kuu jooksul vaktsineeritud juba üle  8000 inimese.

Lääne-Tallinna Keskhaigla EMO medõe ja vaktsineerija Ramon Reimanni sõnul käivad vaktsineerimas igas vanuses inimesed. “Piirangud natukene ka suunavad inimesi rohkem vaktsineerima, kuid ka need uudised haiguse kohta,” ütles Reimann.

Sellegipoolest ei soovi endiselt väga paljud vaktsiinisüsti saada.  “Mina ei vaktsineeri. Ma ei ole haige ega midagi. Tunnen end tervena, milleks mulle vaktsineerimine,” jagas tallinlane Dima oma seisukohta.

Vanaproua Aino lausus, et vaktsineerimine on ääretult vajalik. “Jumal, see mis pragu toimub on ju hullumaja kui nii võtta. Jumal hoidku inimesed surevad ja noored inimesed surevad, see ei ole nalja asi.” 

Tallinn pakub ka kodusvaktsineerimise teenust. Senisele kahele brigaadile lisandus ka kolmas. Kokku on Tallinnas avatud 8 koroonaennetuspunkti, kus saab ilma ette registreerimata vaktsineerida.  Sel nädalal avati täiendavad puntkid Balti jaamas, Haabersti Rimis, Linnamäe Maxima  parklas, Kristiine keskuses  ja Ülemiste keskuses. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.