"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Eesti saadab Poolale appi ligi 100 inimest (0)
19. november 2021
Scanpix

Eesti saadab migratsioonikriisis olevale Poolale appi ligi 100 inimest.   

Kaitseminister Kalle Laaneti sõnul saabus esmaspäeva õhtul Eestile Poola taotlust osutada praktilist abi. “Varasemalt nad soovisid vaid poliitilist toetust, kuid nüüd vajasid nad praktilist abi. Mulle teadaolevalt on Poolale seni praktilist abi osutanud vaid Suurbritannia,” ütles Laanet. 

Tema sõnul saadab Eesti Poolale appi ligi 100 inimest. Poola poole liigub pioneerirühm, mis koosneb nii tegevväelastest kui ka resrvväelastest, samuti sõjaväepolitsei üksus, mis koosneb tegevväelastest ja ajateenijatest. Samuti abistab Eesti Poolat luurevõimekuse tõstmisega. 

Ettevalmistavad isikud lähevad Poola kohe ning ülejäänud järgmise nädala jooksul. Kui palju nende hulgas on reserviste, Kalle Laanet praegu täpsustada ei soovinud. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.