"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Riigikogu saab ülevaate valitsuse Euroopa Liidu poliitikast (0)
23. november 2021
Mats Õun

Peaminister Kaja Kallas annab teisipäevasel kaugosalusega istungil riigikogule ülevaate valitsuse tegevusest Euroopa Liidu poliitika teostamisel.

Ettekande teeb ka Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Siim Kallas, kes keskendub oma kõnes Euroopa Liidu julgeoleku tagamisele ja ühenduse rahanduse olukorrale.

Siim Kallase sõnul seisab ühendus silmitsi mitme väljakutsega ning nende lahendamise võti seisneb koos ja ühtselt tegutsemises.

Komisjoni esimees kõneleb Euroopa Liidu tegevusest julgeoleku tagamisel. Samuti pandeemia mõjust Schengeni süsteemile ja piirieeskirju ees ootavatest muutustest. Kallas osutab, et infokogude parem koostöö riikide vahel ning ühenduse välispiiride tõhusam kaitse aitab võidelda ka illegaalse immigratsiooniga.

Kallas keskendub ka küberturvalisuse, protektsionismi ja digitaliseerimise teemadele. Ta viitab, et suurepärane näide liikmesriikide koostööst on digitõend, mis on liiduüleselt kiirelt loodud ja hästi toimima pandud ning millega on liitunud ja liitumas kümned riigid üle maailma.

Samuti räägib Kallas ühenduse eelarve- ja majanduspoliitikast, mida on sel aastal tugevalt mõjutanud pandeemiale reageerimine. Veel peatub ta Euroopa Liidu kliimaeesmärgi ja Euroopa tuleviku konverentsi teemadel.

Arutelu valitsuse tegevusest Euroopa Liidu poliitika teostamisel algab kell 10 ja seda saab jälgida otseülekandes riigikogu veebilehe vahendusel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.