"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Riigikohus teeb määrused kaitseväge puudutavates koroonakohtuasjades (0)
23. november 2021
Pealinn/Pilt on illustratiivne

Riigikohus avaldab neljapäeval määrused kahes kohtuasjas, mis käsitlevad koroonaviiruse leviku vastaseid piiranguid kaitseväes.

Kaitseväe juhataja Martin Herem andis 31. augustil välja käskkirja, milles ta kohustas teenistujaid esitama kahe nädala jooksul tõendi koroonaviiruse vastase vaktsineerimise või haiguse läbipõdemise kohta.

Ühes halduskohtule esitatud kaebuses vaidlustasid seitse kaitseväelast selle käskkirja kehtivuse. Teises kaebuses palusid viis kaitseväelast keelata enda teenistusest vabastamise. Mõlemal juhul taotlesid kaebajad kohtult ka esialgset õiguskaitset.

Riigikohus lahendab kahes neljapäeval avaldatavas määruses peamiselt kaebeõiguse ja esialgse õiguskaitse küsimusi. Tegemist on esimeste riigikohtu lahenditega, mis puudutavad koroonaviiruse leviku vastaseid piiranguid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.