"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
Jaani: PPA peab uuel aastal kokku hoidma kolm miljonit eurot (0)
24. november 2021
Rene Suurkaev

Siseminister Kristian Jaani märkis kolmapäeval riigikogu infotunnis, et politsei- ja piirivalveamet (PPA) peab järgmisel aastal riigieelarve tasakaalu hüvides kokku hoidma kolm miljonit eurot, samas vältis ta vastamast küsimusele, kui palju piirkonnapolitseinikke sellega seoses töö kaotavad. 

Jaani tõdes, et kõik valitsemisalad peavad järgmisel aastal kokku hoidma, et riigieelarve kiiremini tasakaalu saada, ning ka siseministeeriumi valdkonnas on sama ülesanne, seda kokku ligi viie miljoni euro ulatuses. 

Jaani sõnul on politsei- ja piirivalveameti eesmärk hoida kokku kolm miljonit ning seda saab teha muuhulgas täitmata, kuid eelarveliste töökohtade likvideerimise arvelt, samuti saab kokku hoida juhtimisahela ümberkorraldamise pealt. Jaani tõi kärpekohana näiteks politsei orkestri viimise Tallinna linna alla, mis aitas säästa ligi pool miljonit. “Tühjade ametikohtade arvelt saab säästa ühe miljoni,” rääkis Jaani. 

Kui sotsiaaldemokraat Ivari Padar palus täpsustada, mitu piirkonnapolitseinikku töö kaotavad, vältis siseminister sellele otsesõnu vastamist, märkides, et eelkõige on eesmärk mitte vähendada inimeste turvatunnet ning vältida kärbet eesliinitöötajate arvelt. 

Mis puudutab PPA teenindussaale, siis selgitas Jaani, et paljud teenused on kolinud internetti ning sellega seoses on paratamatu, et inimesi lettide taha töötama polegi enam nii palju vaja kui seni. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.