"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
Nõmmel alustati jõuluootust koos esimese lumega (0)
24. november 2021
Nõmme LOV

Pühapäeval, 28. novembril toimub Nõmmel Rahu kirikus traditsiooniline esimese advendi kontsert, millele järgneb advendiküünla süütamine Nikolai von Glehni mälestusmärgi juures.

Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis ütles, et advendiaeg toob endaga alati kaasa soovi teha head ja valmistada rõõmu neile, kes on meie ümber. „Sel aastal otsustasime esimese advendi eel advendipärgadega jõulurõõmu kinkida ka Nõmme lasteaedadele ja koolidele. Kogu aktsiooni krooniks oli  esimene lumi, mille tulek igal aastal õige jõulutunde tekitab,“  rääkis linnaosavanem rõõmsalt. „Alates sellest nädalast toimuvad neljal järjestikusel pühapäeval Nõmme Rahu kirikus traditsioonilised advendikontserdid. Lisaks nendele on tulemas veel palju teisigi maagilisi jõuluüritusi,“ kutsus ta kõiki nõmmelasi kodukoha sündmustest osa saama.

Esimesel advendipühapäeval, 28. novembril kell 15 toob Nõmme Rahu kirikusse jõulumeeleolu vokaalansambel Noorkuu. Vokaalansambel Noorkuu loodi 1996. aasta detsembris Tartus. Algne koosseis oli kolme liikmeline ja kandis nime Rumal Noorkuu.1999. aastal muutus ansambel kvintetiks ja on seda tänaseni Noorkuu nime all.  Esimese advendi kontserdil esinetakse koosseisus Rein Kahro, Jakko Maltis,  Martti Meumers,  Remi Teras ja Märt Murrik.

Kontsert on tasuta!  Kontserdile tulles palume esitada COVID-19 tervisetõend ja isikut tõendav dokument.

Kontserdile järgneb kell 16.30 advendiküünla süütamine Nikolai von Glehni mälestusmärgi juures Nõmme turu kõrval. Ühiselt tervitatakse saabuvat jõuluaega ja kohapeal esineb Nõmme Noorte Naiste Koor Kevad dirigendiga Õnne – Ann Roosvee.

Kõigi Nõmme linnaosa valituse ürituste kohta saab rohkem infot www.tallinn.ee/nomme.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.