"Olen aeg-ajalt kuulnud, et kolleegid mujal maailmas imestavad, kuidas meil on õnnestunud siin luua nii elav ja kõrgel tasemel muusikaelu."

Tõnu Kaljuste, dirigent
FOTOD Tallinna Lastekaitse Ühingu ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse keskkonnateemalisele esseekonkursile „Jäljed minu järel“ laekus kokku 20 tööd (0)
24. november 2021
Albert Truuväärt

Ootasime noorte vaadet maailmas toimuvale ning mõttekäike teemadel, kuidas mõjutab nende endi tegevus keskkonda ja milline võiks olla nende ökoloogiline jalajärg.

Vaata galeriid (29)

Looduskaitsest ja rohelisest maailmavaatest on ühiskonnas palju räägitud ja noorte kirjutistest peegeldub ka huvi selle vastu, nimetades oma generatsiooni „kliimakriisi lasteks“. Tavapärastest hoiakutest hakkasid žüriile silma pigem isiklikuma ümbrusesse suhestumisega arvamusavaldused ja naudingut pakkusid just poeetilisemad lähenemised.

Esseekonkursi võitjad valiti kahes vanuseastmes. Põhikooliealistest (8.-9. klassi) õpilastest kirjutasid parimad esseed Joel-Matis Ungru Tallinna Järveotsa Gümnaasiumist ja Helena Uuetalu Tallinna 21. Koolist. Gümnasistide hulgast olid võidukad Annette Maria Hermaküla Tallinna 21. Koolist ja Alisa Pelihh Tallinna Mustjõe Gümnaasiumist. Björn Oker-Blomi Fond toetab igat võitjat rahalise stipendiumiga ja võitjate esseed avaldatakse Lastekaitse Liidu veebiajakirjas Märka Last.

Aktiivselt osaleva klassi loosiauhind ühiskülastus Fotografiskasse kuulub Tallinna Mustjõe Gümnaasiumi 8. klassile (õpetaja Elona Üksiratsa). Esseekonkursi teemaga sobivalt on Fotografiskas 20. veebruarini avatud kriitilise pilguga loodusmaailma jäädvustava inglise fotograafi Nick Brandti näitus „See tühi maailm / Meile jääb vaid tolm“.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.