"Paljudel ei ole häid suhteid vanematega. Kui sa ei saa toetust oma kõige lähedasematelt, on elus edasi liikuda ja areneda väga raske."

Eneli Jefimova, noor ujumistalent
Balti riikide ja Poola presidendid tegid mureliku ühisavalduse (1)
25. november 2021
Albert Truuväärt

Eesti president Alar Karis, Läti president Egils Levits, Leedu president Gitanas Nausėda ja Poola president Andrzej Duda väljendavad ühisavalduses muret Venemaal toimuva ajaloo ümberkirjutamise ning inimõigusorganisatsiooni Memorial võimaliku sulgemise pärast.

Baltimaade ja Poola presidendid toovad ühisavalduses esile, et üks vanim sõltumatu inimõigusorganisatsioon Memorial on seotud inimõiguste kaitsmisega Venemaal ja stalinistlike kuritegude dokumenteerimisega kogu endise Nõukogude Liidu piirkonnas. “Hindame kõrgelt Memoriali töötajate pühendumust ja meelekindlust Poola, Leedu, Läti ja Eesti rahva ning miljonite venelaste, ukrainlaste ja teistest rahvustest inimeste vastu toime pandud Nõukogude kuritegude ohvrite mälestamisel. Imetleme nende Venemaa kodanike tööd, kes on valmis rääkima ebamugava ajaloo ja totalitaarsete režiimide toime pandud inimõiguste rikkumiste kohta täit tõde. See on oluline panus Euroopa ühisesse mällu,” seisab riigipeade ühisavalduses.

Eesti, Läti, Leedu ja Poola president leppisid kokku koostöö tugevdamises ajaloo võltsimise, desinformatsiooni ja ajaloo ümberkirjutamise vastu võitlemisel. Riigipead rõhutavad avalduses, et seisavad ühiselt selle eest, et totalitaarsete režiimide toime pandud kuriteod jääksid ajaloolisesse mällu.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Minu Arvamus
29. nov. 2021 04:46
Balti riikide ja Poola presidendid kaevaku pigem Kommunistlik Partei, eesotsas kommunistidega inimsusvastaste kuritegude ja röövvallutamiste eest rahvusvahelisse kohtusse ja võtku vastutusele need, kes selle režiimi õigusjärgsed on.