"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Politsei hoiatab: kaks noort inimest pärast MDMA tarvitamist on elu kaotanud (0)
25. november 2021
Scanpix/Pilt on illustratiivne

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) narkootilise aine MDMA kasutamise eest, sest hiljuti kaotas pärast selle aine tarvitamist elu kaks noort inimest.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre hoiatas neljapäeval ühismeedias, et viimasel ajal on juba kaks noort inimest pärast MDMA tarvitamist elu kaotanud. Üks noormees oli 19-aastane ja teine 20-aastane.

Noorte hulgas on aine tuntud ka Molly nime all. “Uurime, kust mürgine aine pärineb ja millisel kujul edasi liigub. Kõik, kes on seda tapvat ainet mingil põhjusel hankinud, palun ärge tarvitage!” sõnas Tambre.

Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegevuse talituse juhtivuurija Margo Kivila sõnul on narkoahelad pikad ja nende iga lüli solgib ainet suvaliste lisanditega, suurendamaks näiliselt selle kogust ja teenimaks niiviisi suuremat kuritegelikku tulu.

“Need ballastained võivad kohati olla ohtlikumad kui narkootiline aine ise,” nentis Kivila. “Samas on ohtlik ka ülipuhta narkootikumi tarvitamine, sest nii tekib üledoosioht. Narkootikumide mõju on ettearvamatu ning eriti ettearvamatuks teeb selle eri ainete segamini või koos alkoholiga tarvitamine.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.