"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Kolmanda kvartali palgakasv oli viimaste aastate suurimaid (0)
26. november 2021
Scanpix

Statistikaameti andmete kohaselt oli keskmine brutokuupalk kolmandas kvartalis 1553 eurot, mis on 7,8 protsendi võrra suurem kui aasta tagasi samal ajal, tegemist on viimaste aastate ühe suurema muutusega.

Statistikaameti analüütiku Argo Tarkiaineni sõnul tõusis keskmine palk sarnases suurusjärgus ka enne koroonapandeemiat. “Kui mullu palgakasv pigem pidurdus, siis sel aastal on see taas tõusuteel. Kolmandas kvartalis oli muutus viimaste aastate suurimaid,” ütles Tarkiainen pressiteates.

Kõrgeim brutokuupalk oli taas Harju- ja Tartumaal, vastavalt 1700 ja 1531 eurot, ning madalaim Hiiu- ja Ida-Virumaal, kus see oli 370 euro võrra väiksem Eesti keskmisest. Kõige enam tõusid palgad aastaga Lääne- ja Valgamaal, langesid aga Põlvamaal.

Keskmine brutokuupalk oli jätkuvalt kõrgeim info ja side tegevusalal, finants- ja kindlustustegevuses ning energeetikas, vastavalt 2878 eurot, 2539 eurot ja 2007 eurot. Madalaimat palka teeniti aga 976 euroga majutuse ja toitlustuse, 1133 euroga kinnisvaraalase tegevuse ning 1260 euroga muude teenindavate tegevuste tegevusaladel. 

Võrreldes 2020. aasta kolmanda kvartaliga tõusis keskmine brutokuupalk kõige enam ehk 13,9 protsenti kunsti, meelelahutuse ja vaba aja, ning 13,1 protsenti info ja side tegevusaladel. Väikseim tõus oli 1,5 protsendiga energeetika ning 2,6 protsendiga hariduse tegevusaladel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.