"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Täna süüdatakse Raekoja platsi jõulupuul esimene advendiküünal (1)
26. november 2021
Ksenija Kurs

Pühapäeval, 28. novembril kell 14 süütavad Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Tallinna praost Jaan Tammsalu Raekoja platsi jõulupuul esimese advendiküünla.

„Kuigi  maailmas on palju ettearvamatust ja ärevust, tuleb sel pühapäeval esimest advendiküünalt süüdates mõelda mõistmisele, rahule, tänule ja teha algus rõõmsale jõuluajale. Praegusel ajal on väga tähtis, et inimesed oleksid üksteise suhtes tähelepanelikud ning kingiksid üksteisele soojust ja positiivsust. Advendiajal tuleb teha kõik, et oleks vähem vastandumist ja negatiivseid emotsioone,“ ütles Kõlvart. „Kutsun linlasi ja linna külalisi advendiajal vanalinna jalutama ja muinasjutulisest jõuluootusest osa saama, kuid samal ajal peame endiselt järgima ettevaatusmeetmeid, et jõulud saaksid pereringis tulla rahulikud ja turvalised.“

Traditsioonilisel advendiküünla süütamise pidulikul üritusel laulavad Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Tallinna koguduste koorid – Toomkiriku kammerkoor Laudate Dominum, Kaarli kiriku kontsertkoor Kammerkoor Canorus, Püha Vaimu kiriku kammerkoor, Peeteli kiriku kammerkoor, Viimsi kiriku kammerkoor, Jaani kiriku segakoor, Jaani kiriku kammerkoor, Kammerkoor Activa ja Tallinna Kammerkoor koorijuhtide Veljo Reieri, Pärtel Toompere ja Eve Padari juhatusel. Tseremooniat juhib Priit Volmer.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

ENE
27. nov. 2021 23:14
Ma ei saa aru- 26.11 artikkel - homme süüdatakse...- tekstis, et 28.11 süüdatakse. Midagi on valesti.