"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Soome lahe teaduskonverentsil tutvustatakse lahe uuringuid (0)
26. november 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Eesti Teaduste Akadeemias toimub 29. ja 30. novembril rahvusvaheline Soome lahe teaduskonverents “Uus algus Soome lahe koostööle”, kus tutvustatakse lahe uuringuid.

Konverentsi teadusprogramm mahutab ligi 60 suulist ja posterettekannet, milles tutvustatakse Soome lahe uuringuid, mille on läbi viinud Eesti, Venemaa ja Soome mereteadlased. Teaduste akadeemia saalis toimuv jõuab veebiülekandena kõigi huvilisteni.

Iga-aastase konverentsi keskne eesmärk on tõhusama rahvusvahelise koostöö abil parandada Soome lahe keskkonnaseisundit. Selleks kogunevad Eesti, Soome ja Venemaa teadlased ja kõrged riigiametnikud, et ühiselt arutada Soome lahe keskkonnaga seotud teemasid ning koostada arengu- ja tegevusplaane. Konverents toimub kordamööda Eestis, Soomes ja Venemaal. Sel aastal on Eesti kord konverentsi korraldada.

2016. aastal kirjutasid Eesti, Soome ja Venemaa keskkonnaministeeriumid alla kolmepoolse deklaratsiooni, millega kohustuti ühiselt kaitsma Soome lahe elustikku ja keskkonda ning seoses sellega korraldama ka kolmepoolset koostööd. Toimuv konverents on osa kokkulepitud koostööst.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.