"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Tallinna noortevolikogu uus koosseis alustab detsembris tööd (0)
29. november 2021

Tallinna noortevolikogu uus 25-liikmeline koosseis ühendab hakkajaid noori, kes esindavad järgmised kaks aastat linnajuhtimise juures oma linnaosa noorte huve. 

Haabersti noori esindavad noortevolikogus Hans-Kaarel Laes, Simon Liskmann ja Elisabeth Viriassova. Kesklinna noori Erik Joonatan Tepp, Rasmus Riim, Maris Rodendau ja Albert Klimberg. Kristiine linnasosast Oliver Kiisk ja Anna Latõševa. Lasnamäelt Johannes-Emmanuel Allas, Mark Jefimov, Edgar Sobolevski, Marek Oras ja Vita Valentina Astapova. Mustamäe noori esindavad Aleks Aunapu, Markus Markson, Artjom Dubintšuk ja Georg Ikkonen. Nõmmelt osutusid valituks Anna Tammet, Karmen Kõiv ja Pille-Riin Kõun. Piritalt Aleks Vain ning Põhja-Tallinnast Aleksandr Platonov, Lorea-Lipaz Wisser ja Arseni Tsõgankov.

Noortevolikogu eesmärk on kaitsta ja esindada noorte huvisid linnas, rääkida kaasa noori puudutavates linna küsimustes, julgustada noorte kodanikualgatust ning kaasata noori linnaelu korraldamist puudutavatesse otsustusprotsessidesse. Noortevolikogusse sai kandideerida noor, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Tallinna linn ja kes on valimiste ajal 14-21aastane. 

Sel aastal uuendatud noortevolikogu põhimääruse kohaselt valiti volikokku liikmeid linnaosapõhiselt, et tagada noorte laiapõhjaline kaasatus ja eri piirkondade noorte esindatus. Mandaadid jaotati linnaosas elavate noorte arvu alusel. 

Rohkem infot noortevolikogu kohta leiab noortevolikogu kodulehelt

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.