"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Smuutikastide projekt vähendab märkimisväärselt rikneva toidu kogust (0)
30. november 2021

“Kõikides poodides jäävad igapäevaselt mõned üksikud puuviljad seisma, kuna kliendid eelistavad värskema või veatuma välimusega vilju. Samas on need õigel ajal kodusele toidulauale või smuutisse jõudes täiesti söögikõlbulikud,” ütles Prisma hanke- ja sortimendidirektor Kaimo Niitaru. “Sellest sündiski idee pakendada küpsed ja veidi väsinud välimusega puuviljad ja marjad kokku smuutikastiks.”

Prisma alustas Rocca al Mare kaupluses pilootprojektiga, mille eesmärk on vältida puuviljade riknemist ja äraviskamist. Smuutikasti pakendatud puuviljade kilohind on vaid 49 senti.

Esimese nädala kogemus näitab, et kliendid on algatuse positiivselt vastu võtnud. “Prisma külastajate tagasiside nii kauplustes kui ka sotsiaalmeedias on näidanud, et vastutustundlik ettevõtlus on oluline teema. Seni on ära ostetud peaaegu kõik kokku pandud smuutikastid ning oleme vähendanud äravisatava toidu kogust märkimisväärselt,” lisas Niitaru. “Mõtleme pidevalt, kuidas saaksime viia rikneva kauba osakaalu võimalikult väikseks. Tänu efektiivsemale tegutsemisele pakub Prisma püsivalt kõige soodsamaid hindu.”

Smuutikastid on hea viis toidu raiskamist vähendada. “Suur osa toidukaubast rikneb kodudes, kuid ka kauplustel on märkimisväärne roll. Oleme pikka aega pakkunud õhtuse soodusmüügi ajal tooteid 30–60% soodsamalt ning annetanud võimalikult palju ka Toidupangale. Puuviljad aga riknevad nii kiiresti, et sageli ei jõua need õigeaegselt abivajajateni. Seega on nüüd smuutikastina võimalik see endale väga soodsa hinna eest poest osta,” kirjeldas Niitaru.

Prisma laieneb smuutikastide projektiga lähiajal ka teistesse kauplustesse. “Esmane katsetus Rocca al Mare Prismas on olnud edukas ning paari nädala jooksul alustame smuutikastide pakkumist ka teistes Prismades,” lisas Niitaru.

Prisma Peremarket AS tegutseb Eestis alates 2000. aastast. Ketil on üle Eesti ühtekokku üksteist kauplust, mis pakuvad koos tugiüksusega tööd ligi 900 inimesele. Prisma on kõige laiema valiku ja kõige soodsama ostukorviga poekett Eestis. ePrisma on Eesti suurima valikuga veebipood. Prisma Peremarket kuulub kaubanduskontserni S-Grupp, mis tegutseb Soome, Eesti ja Venemaa turul.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.