"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Härma: koroonanakatumine on kõrgem noorte ja laste hulgas (0)
01. detsember 2021
Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma. Foto: Mats Õun

“Haigestumine on kõrgem noorte ja laste seas ning ka koolides on kasvanud kollete arv,” nentis Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma, kes märkis kolmapäevasel pressikonverentsil COVID-19 hetkeolukorra kohta, et kuigi praegu on Eestis nakatumine langustrendis, siis on haigestumine kõrgem noorte ja laste hulgas.

Härma sõnul on noorte ja laste nakatumine seostatav huvihariduse ringidega ning kodus nakatumistega, vahendab BNS.

“Laste regulaarne antigeeni testimine on oluline ja ka vanemad peaksid tähelepanu pöörama laste sümptomitele. Kui sümptomid ilmnevad, tuleb kohe koju jääda ja teha uus test,” selgitas Härma.

Härma lisas, et kuigi COVID-19 nakatumine on Eestis langustrendis, siis Euroopa jaoks on Eesti jätkuvalt kõrge nakatumisriskiga riik. “Euroopa jaoks oleme kõrge riskiga, aga meie oma maatriksi järgi oleme keskmises tasemes,” tõdes ta.

“Haiglaravis on trend see, et umbes 100 patsiendi võrra nädalas koormus langeb ning jõuludeks peaksime olema juba kergemas olukorras,” märkis Härma.

Härma kinnitusel on vähenenud teadmata nakatumiste hulk ning ka avalikus ruumis on nakatumised vähenenud. “See annab tunnistust, et kasutusele võetud meetmed toimivad,” arvas ta.

Omikron tüve lisas WHO ja ECDC eelmisel nädalal murettekitavate tüvede nimekirja. “LAV-is tuvastatud juhtumite põhjal selgus, et uus tüvi levib kiiremini kui delta tüvi. Kahe nädala jooksul saame uue info, kuid pole põhjust kahelda, et vaktsiinid aitavad ka uue tüve vastu,” ütles Härma.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik märkis, et COVID-19 olukord on liikumas õiges suunas ja seda trendi tuleb hoida. 

“Tõhustusdooside tegemine liigub kõrges tempos ja nagu ütles teadusnõukoda, siis vaktsineerimine aitab ka omikron tüve vastu,” kinnitas ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.