Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Tallinna Loomade Varjupaiga seeniorkoerte kuu Loomade varjupaik: meil on üle 10-aastaseid koeri, kes tahavad pikki jalutuskäike teha (0)
01. detsember 2021

“Ei pea kartma neid  viieaastaseid ja vanemaid koeri. Meie  siin varjupaigas oleme näinud, et ei ole nii, et kui koer on rohkem, kui viie aastane, et siis ta on selline vanake ja väsinud ning  ei jaksa midagi teha. Meil on tõesti siin üle 10-aastaseid koeri, kes tahavad pikki jalutuskäike teha ja on hästi aktiivsed,” rääkis Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni-Anete Mõisamaa.

Juba kolmandat aastat tähistab Varjupaikade MTÜ novembris seeniorkoerte kuud, mille käigus aidatakse leida kodu viie aastastele ja vanematele koertele. Kampaaniaga julgustatakse inimesi andma uut võimalust ka väärikas eas koerale.

Vanem koer on väljakujunenud isiksus ning mis eriti oluline,  ta on sulle uue võimaluse eest lõputult tänulik.  Üle Eesti on varjupaikade MTÜ-des hetkel kokku 22 seeniorkoera, neist Tallinna loomade varjupaigas  kuus.

Stepp sattus varjupaika, kuna tema omanik oli vana ning ei suutnud koera eest enam piisavalt hästi hoolitseda ning otsustas seetõttu oma neljajalgse sõbra  varjupaigale loovutada.

Raada on aga 13-aastane koer, kes on päästetud väga halbadest tingimustest.  Ka Raada on seeniorkoera kohta  väga krapsakas ja aktiivne. 

Pae tänavalt leitud Puding poeb aga ühe hetkega hinge ning on varjupaikade koertest üks seltsivamaid.

“Puding on tegelikult hästi sõbralik, ta on hästi elava loomuga ja tahab koguaeg hästi palju suhelda ja rääkida. Lõpuks ta hakkab lausa kiunuma, kui ma kõnnina temast mööda niimoodi, et mul on muud teha,” rääkis  Varjupaikade MTÜ loomade hooldaja Auri Jürna.

Vanemad koerad ootavad tihti varjupaigas oma inimest ebaõiglaselt kaua. Kuid aastad on näidanud, et viis pluss koerte kuu raames jõuab suurem hulk seeniorkoeri uude koju.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.