"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
covid-19 Tänasest peavad piiriületaja ankeedi täitma kõik Eestisse saabujad (0)
01. detsember 2021
Foto: Ilja Matusihis

Seoses uue koroonatüve omikroni sissetoomise ohuga peavad alates 1. detsembrist piiriületaja ankeedi täitma kõik Eestisse sisenejad. Korraldus kehtib 16. detsembrini. Ankeedi saab täita Terviseameti iseteeninduse keskkonnas aadressil iseteenindus.terviseamet.ee.

Piiriületaja ankeet on vajalik täita kuni kolme päeva jooksul enne Eestisse saabumist. Ankeedis tuleb märkida nii reisi jooksul läbitud riigid kui ka riik, kust saabutakse. Eestis kasutusel oleva ankeedi täitmine on kiire ja mugav, sest sinna pole vaja sisestada detailset infot. Ankeet tuleb täita elektrooniliselt, kuid äärmise vajaduse korral võib selle esitada paberil.

Korraldus kehtib 16. detsembrini 2021 ja antakse tähtajaliselt, sest koroonaviiruse omikroni tüve omadused ning mõju Eesti territooriumil ei ole veel teada. Järgneva kahe nädala jooksul peaks uue viirusevariandi osas saabuma detailsem info ning vajadusel korrigeerib Terviseamet korralduse kehtivuse tähtaega.

Seni kehtinud korralduse kohaselt tuli piiriületaja ankeet täita üksnes kolmandatest riikidest või punastest Schengeni riikidest saabujatel, kellele rakendub eneseisolatsiooni kohustus. Ankeediga kogutud andmeid säilitatakse seire ja järelevalve eesmärgil 10 päeva, mille jooksul on info kättesaadav järelevalve teostamiseks. Terviseamet saab andmete abil välja selgitada, millistest teistest riikidest on koroonaviirus või selle konkreetne tüvi Eestisse jõudnud ning kuidas see Eesti territooriumil levib. Pärast tähtaja möödumist andmed arhiveeritakse ja need on veel 20 päeva jooksul kättesaadavad Terviseameti epidemioloogidele ja töötajatele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.