"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
video Uued abilinnapead tutvustasid end linlastele (0)
01. detsember 2021

Tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil tutvustas linnapea Mihhail Kõlvart uut linnavalitsuse koosseisu.

„Täna toimus väiksemas mastaabis ajalooline linnavalitsuse istung,“ sõnas Kõlvart. „Ajalooline ainult sellepärast, et see oli esimene praeguses koosseisus, aga ma loodan, et minu kolleegid saavad seda ajalugu edaspidi väärikalt kirjutada. Täna oleks minu arvates igati õige ja sümboolne tutvustada kolleege, kes tegid enda esimese karjäärisammu mitte ainult linnavalitsuse koosseisus, vaid suuremas plaanis linna juhtimissüsteemis.“  

Kõlvart ütles, et täna on tema kõrval lisaks Betina Beškinale kolleegid abilinnapead Madle Lippus, Kaarel Oja, ja Joosep Vimm.

„Jätkab ka veel üks uus abilinnapea Vladimir Svet, aga ta jätkab linnasüsteemis. Tegelikult linnavalitsuse liige on ta esmakordselt.  Ta on ka varem päris aktiivselt kommenteerinud erinevaid ülelinnalisi teemasid ja osalenud ka linna juhtimises,“ kirjeldas linnapea.

Uued abilinnapead tutvustasid ise end järgnevalt.

Madle Lippus, kes vastutab linnavalitsuse koosseisus linnaplaneerimise eest


„Minu joaks on see esimene kogemus nii linnavalitsuses kui loomulikult ka sellel positsioonil. Minu kureerida on linnaplaneerimise valdkond ja minu sooviks on seda mõtestada laiemalt, rääkida sellest kui linnaruumist, kui kvaliteetsest linnaruumist, mille osaks linnaplaneerimine vaieldamatult on.“

Kaarel Oja, kes vastutab kultuuri eest

„Start on olnud stardile kohane – reede hommikust alates olen tegelenud juba pikad päevad ja tunnid linna ühe tähtsaima teemaga, mis on järgmise aasta eelarve. Ma arvan, et kultuuri valdkonnas mõned märksõnad, mida võiksime läbivalt rohkem silmas pidada, on mitmekesisus ja ligipääsetavus.

Mida kirevam kõik see, mis meie ümber kultuuriväljal toimub, seda parem kõigile. Et kõigile oleks midagi, mis neile päriselt korda läheks.

Ja ligipääsetavus – et see, mis tehakse, ei jääks ligipääsematuks ühel või teisel põhjusel.“

Joosep Vimm, kes vastutab ettevõtluse eest

„On olnud tõesti kiire ja tormiline algus, aga ma arvan,  et see ongi hea, et asja sisse elada.  Minu valdkonnad on ettevõtlus, turism ja jäätmemajandus. Tuleb vaadata otsa kindlasti sellele, mida pandeemiaolukord on meie ettevõtetele teinud, mis on linna poolt rakendatavad meetmed ja mis on tulevik. Peame ka turismivaldkonnas pisut ümber mõtestama seda, milline on Tallinn turismi sihtkohana. Tallinna roll on siinkohal hea ettevõtluskeskkonna loomine ja turisminõudluse taasloomine,“ ütles Joosep Vimm, kelle sõnul on filmilinnak kindlasti üks neist projektidest, millega tuleb aktiivselt edasi liikuda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.