"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Kaja Kallas: valitsusel pole kavas vaktsineerimist kohustuslikuks teha (0)
03. detsember 2021
Foto Ilja Matusihis

Reedel kinnitas peaminister Kaja Kallas Facebooki otse-eetris rahva küsimustele vastates, et valitsusel pole plaanis vaktsineerimist kohustuslikuks muuta, vahendab BNS Postimeest.

“Valitsusel ei ole plaani muuta vaktsineerimist kohustuslikuks,” rõhutas peaminister Kallas ja lisas, et muidugi teatud töökohtadel on vaktsineerimine vajalik.

“Aga kui me muudame selle kõigile kohustuslikuks, siis kuidas me seda jõustame. Praegu valitsusel sellist plaani ei ole,” ütles Kallas. 

Tema sõnul on inimesi, kellele üldse mõni vaktsiin ei sobi, 175. “Kui vaktsineerimine on vastunäidustatud, siis annab perearst tõendi ja seda arvestatakse,” rääkis Kallas. Ta lisas, et vaktsineerimata inimesed pääsevad siis kohvikutesse, kui  viiruse levik läheb alla ja vaktsineerimine tõuseb, siis kui Eesti ei ole enam ohutsoonis. 

Kallas märkis ravimi Ivermektiin kohta, et seda arstid ei soovita.  “Me ei suru vaktsineerimist kellelegi peale. Aga kui meil on viiruse levik kõrgel tasemel, siis vaktsineerimata inimesed võivad raskelt haigestuda, kui nad kellegagi puutuvad kokku, kel viirus. Ivermektiini ei soovita ükski arst,” vastas Kallas. 

Peaminister lisas, et kui inimestele koroonareeglid ei meeldi, siis tasub pöörduda kohtusse. “Kui te arvate, et politsei teeb teile liiga, siis pöörduge kohtusse ning kohus hindab seda,” lisas Kallas.  
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.