"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Tallinna linnavolikogus puhkes Elvis Braueri pärast tüli (2)
03. detsember 2021
Elvis Brauer. Foto: Scanpix

Tallinna linnavolikogu neljapäevasel istungil möllasid kired, kui linnavarakomisjoni koosseisu kinnitamisel esitas keskerakondlane Aivar Riisalu muudatusettepaneku jätta komisjoni liikmete seast välja koroonapiirangute vastu võitlemisega kurikuulsust kogunud kohvikupidaja Elvis Brauer, vahendab BNS.

Brauer on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige ning volikogu EKRE fraktsioon esitas Braueri linnavarakomisjoni liikmeks kui eksperdi.

Volikogu kinnitas probleemideta mitme komisjoni koosseisud. Kui jõuti linnavarakomisjoni juurde, esitas keskerakondlane Aivar Riisalu muudatusettepaneku. «Tahan teha sellele eelnõule muudatusettepaneku. Ja minu ettepanek on jätta sellest eelnõust välja punkt 1.17,» ütles Riisalu.

Eelnõus oli kirjas 19 komisjoni liikmekandidaati. 17. kohal seisis Braueri nimi.
Isamaalane Tarmo Kruusimäe nõudis, et istungit juhtiv volikogu aseesimees Kalle Klandorf ütleks ka nimeliselt välja, kes tahetakse komisnjonist välja jätta, kuid Klandorf luges muudatusettepaneku ette nii, nagu Riisalu oli selle esitanud: Palun eelnõust välja jätta punkt 1.17.

Selle peale esitas EKRE fraktsiooni liige Helle-Moonika Helme protseduurilise ettepaneku. «Lugupeetud Aivar Riisalu on ühe inimese nii ära tühistanud, et tal ei ole enam isegi nime. Kas me saaksime ka härra Riisalu nime asemel edaspidi öelda näiteks: kolmas pingirida, iste viis,» pakkus linnavolinik.

Pärast mõningast teravuste vahetamist opositsiooniga palus Klandorf Riisalul muudatusettepanekule täiendus teha ning luges selle koos Braueri nimega ette.

Klandorf pani muudatusettepaneku hääletusele ning 44 poolt- ja kolme vastuhäälega eemaldati Brauer komisjoniliikmete nimekirjast.

Pärast seda läks kõnepulti Riisalu, et oma ettepanekut selgitada. «Praeguses koroonasituatsioonis on kümned ja kümned eelkõige toitlustus- ja turismiettevõtted kannatanud arvestatavat kahju. Selleks, et toitlustuses võiks taastuda normaalne olukord, on vaja meie kõikide ühiseid pingutusi. Antud kodanik ei ole olnud parimaks eeskujuks meie ühiste pingutuste elluviimisel,» rääkis Riisalu.

Saalist kostnud vahelehüüete peale leidis Riisalu, et tal pole mõtet rääkida, kui rääkida ei lasta.
Seejärel pandi eelnõu lõpphääletusele. «Eelnõu poolt oli 48, vastu seitse, erapooletuid seitse ja seitse ei osalenud. Eelnõu on vastu võetud,» teatas Klandorf.

Brauer jäi linnavarakomisjonist välja, kuid Klandorfi sõnul on EKRE-l igal ajal võimalus esitada uus kandidaat.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

3. dets. 2021 16:38
Riisalu teeb juba vähemalt 2. vea, 1 oli Tallinna tv tühistamine. Tühistagu 3. ennast ära, enne, kui bumerang teda ennast tabab ?
Mõisa Mart
3. dets. 2021 09:56
Rohkem nigu kekspert - algverb "keksima". Liivmäele sobiks ehk kogemuste pealt linnakasiinot juhtida. Sultsi saarel.