"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Kuhu minna nädalavahetusel tasuta kontserdile? (0)
04. detsember 2021
Foto Albert Truuväärt

Aasta lõpus saab pealinnas kuulata-vaadata ja nautida häid kontserte ja etendusi igale maitsele. Pakume valiku nädalalõpu tasuta üritustest. 

Laupäeval, 4.detsembril algusega kell 16:00 peab Tallinna Muusukakeskkool oma 60. juubelit Tallinna Filharmoonia Mustpeade Majas. „Muusikat kolmes saalis“ esitatakse Vennaste saalis, Olavi saalis ning Valges saalis.

Kava on mitmekülgne ning pakub kaunist läbilõiget parimatest paladest, mida on mängitud läbi muusikakeskkooli kuue aastakümne. Esindatud on kooli eri osakondade õpilased. Kontserdil kuuleb ja näeb nii loomingut puhkpillikvintetile kui ka sooloteoseid, nii klaveri- ja keelpillimuusikat kui ka erinevate kammerkoosseisude etteasteid. Kavas on nii kaasaegset klassikat kui ka hinnatud eesti repertuaari. Nii kuuleb kontserdil Chopini, Liszti, Sumera, Räätsa, Elleri aga ka näiteks Plakidise ja Penderecki loomingut. 

Pühapäeval, 5. detsembril algusega kell 12 toimub Löwenruh’ pargis (Mustamäe tee 59a) teise advendi kontsert.

Kontserdil esinevad Taisi Laululapsed, kavas on jõulu- ja talveteemalised laste laulud. Juhendajad  on Taisi Rosenberg, Ivo Rosenberg ja Ann Narva. Ürituse korraldaja on Kristiine Linnaosa Valitsus.

Pühapäeval, 5. detsembril toimub Lasnamäel teise advendi puhul hubane tasuta vabaõhukontsert ning traditsiooniline teise advendiküünla süütamine.

Teine advendikontsert leiab aset sel pühapäeval, 5. detsembril algusega kell 15 Katleri peremänguväljakul, mille kõrvale sel sügisel said istutatud ka uued kuused. Lapsi rõõmustab päkapikk. EELK Lasnamäe Püha Markuse koguduse õpetaja Kaido Petermann räägib advendiaja mõttest. Sellele järgneb advendiküünla süütamine jõulukuuse juures. Publikule esinevad Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli kasvandikud Maria Kallastu ja Mattias Tirmaste.

Kogu nädala jooksul ja kuni aasta lõpuni on avatud näitus „Rahvusraamatukogu vana ja uus algus“, mis heidab pilgu olnule ja mõtiskleb tuleviku teemadel. Fuajees ja peanäitusesaalis olev väljapanek on vaatajatele valla kella kümnest hommikul kaheksani õhtul.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.