Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Põllumajandus- ja Toiduamet võttis Sillamäel omanikult ära 94 koera (0)
06. detsember 2021
Foto: PTA

Reedel toimunud päästeoperatsiooni käigus võeti omanikult ära chihuahuasid meenutavad koerad. Loomad on saanud toibuda ning veterinaararstid on alustanud nende ülevaatusega.

Põllumajandus- ja Toiduameti põhja regiooni peaspetsialisti Tiina Kuke sõnul on koerad saanud süüa, juua ja uue keskkonnaga kohaneda. „Koerad on hetkel Pärnu ja Tallinna hoiupaikades, kus neil on olnud aega toibuda. Veterinaarid alustavad koerte ülevaatusega,“ selgitas Kukk.

Koerte tervislik seisund on halb. „Kahjuks on väga paljudel koertel probleemid silmadega, mistõttu vajavad loomad erilist hoolt ja ravi. Samuti on osad koerad tiined,“ kirjeldas Kukk koerte olukorda.

„Täname kõiki, kes on andud teada, et on valmis koertele uut kodu pakkuma. Kuna loomade tervist alles hinnatakse ning nende raviga pole veel alustatud, siis koeri ei saa veel uuetele omanikele loovutada,“ selgitas Kukk.

Amet annab kindlasti teada, kui koerad on loovutusvalmis.

Siiras tänu Varjupaikade MTÜ-le, kes leidis kiiresti koertele hoiukohad, Heiki Valnerile, kes oma isikliku autoga aitas koeri transportida ning Politsei- ja Piirivalveameti kahele patrullile, kes kohapeal olukorda turvasid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.