"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Valitsus võib juba reedest ööklubide palvel meelelahutuspiiranguid leevendada (0)
06. detsember 2021
Foto: Scanpix

Valitsus võib teisipäeval teha otsuse leevendada meelelahutusasutustele ja -üritustele kehtivaid piiranguid ehk varsti võib taas baaris või ööklubis pärast kella 23 viibida, kuid valitsuse otsus sõltub sellest, millise hinnangu annab esmaspäeval teadusnõukoda, vahendab BNS.

Riigihalduse minister Jaak Aab ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt kinnitasid Postimehele, et valitsus on valmis kaotama meelelahutusasutustele kehtiva lahtioleku ajapiirangu.

Oodatakse vaid teadlaste hinnangut, mille valitsus saab täna päeva teises pooles. “Ootame teadusnõukogu hinnangu ära. Juhul, kui see on positiivne, siis võib juhtuda, et homme see korraldus valitsuse poolt tuleb,” kinnitas Aab.

Riigihalduse ministri sõnul soovitakse ära kaotada ka koroonatõendi küsimise nõue väliüritustel. “Praegu me nõuame neid passe, mida on keeruline välisõhus ette näidata ja kontrollida, nagu sporditegevused, uisutamised ja suusatamised. Need võiks tõendi kontrollimisest vabastada,” rääkis Aab.

“Ma loodan väga, et teadusnõukoja hinnang tuleb toetav, sest meil Eestis on nakatumine tulnud ilusti alla ja haiglates on koormus vähenenud. Valitsusel on valmisolek olemas, et see 23 piirang kaotada,” ütles Andres Sutt.

Mis päevast võivad baarid või ööklubid pärast kella 23 avatud olla, pole veel täiesti kindel, kuid see võib juhtuda nii selle nädala reedel või järgmise nädala esmaspäeval. “Need detailid on veel täpsustamisel, aga ausalt öeldes on jutt pigem reedest või esmaspäevast,” ütles Aab.

“Mida kiiremini, seda parem. Kui täna saame teadusnõukojalt toetava soovituse, siis ma usun, et saame homme valitsuse otsusega selle ära teha. Teoreetiliselt on see reedest võimalik,” lisas Sutt.

Valitsust nõustava teadusnõukoja juht Irja Lutsar ütles Postimehele, et tegu on täielikult valitsuse otsusega. “Eestis on olukord suhteliselt rahulik, aga tuleb kaaluda ka seda, et vana-aasta õhtu tuleb niikuinii. Inimesed tahavad kokku saada,” ütles Lutsar. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.