"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Tallinnas 68% vabadest ametikohtadest Vabade ametikohtade arv tõusis aastaga kolmandiku võrra (0)
09. detsember 2021
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

Selle aasta kolmandas kvartalis oli Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides 11 518 vaba ametikohta, mida on kolmandiku võrra rohkem kui aasta tagasi samal ajal.

Tööandja algatusel lahkus ametist enam kui 8500 inimest. Vabade ja hõivatud ametikohtade koguarv oli 619 665, millest suurima osa andsid töötleva tööstuse, kaubanduse ja hariduse tegevusalad. Vabu ametikohti oli kõige rohkem hariduse, hulgi- ja jaekaubanduse ning töötleva tööstuse tegevusaladel, vahendab BNS.

Statistikaameti analüütiku Argo Tarkiaineni sõnul olid 39 protsenti kõikidest vabadest ametikohtadest avalikus sektoris. “Vabade ametikohtade määr ehk vakantside osatähtsus ametikohtade koguarvus oli kõrgeim info ja side ning hariduse tegevusaladel, madalaim aga mäetööstuses ja kinnisvara valdkonnas,” ütles ta. 

Enamik ehk 78 protsenti vabadest ametikohtadest asusid Harju maakonnas, sealhulgas Tallinnas 68 protsenti , järgnesid Tartu 7,5 protsendiga ja Pärnu maakond 3,1 protsendiga. Vabade ametikohtade määr oli kõrgeim Harju ja Võru maakonnas ning madalaim Põlva ja Jõgeva maakonnas.

Kolmandas kvartalis võeti tööle 64 328 ja töölt lahkus 65 041 inimest. Tööjõu liikumist iseloomustav tööle võetud ja töölt lahkunute summa ehk tööjõu käive suurenes eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 10 protsenti.

“Nii tööle võetud kui ka töölt lahkunud inimeste arvu poolest olid eesotsas hulgi- ja jaekaubanduse, töötleva tööstuse ning ehituse tegevusalad. Tööandja algatusel lahkus ametist 8572 inimest, mis moodustas 13 protsenti kõigist töölt lahkunutest,” lisas Tarkiainen.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.