"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
Ansip: praeguses etapis pole piirangutel enam otsest mõju (2)
10. detsember 2021
Andrus Ansip. Foto: Scanpix

Endine peaminister ja nüüdne eurosaadik Andrus Ansip (RE) kritiseeris Kuku raadio saates “Kahe vahel” senist vaktsineerimiskorraldust, mille tõttu on tema hinnangul piiranguid kehtestatud rohkem kui vaja, vahendab BNS.
 
Pandeemia alguses ja eriolukorras oli tema hinnangul tegu totaalse ebaproportsionaalse ülereageerimisega. “Kuna hirm oli suur ja ei teatud, mida COVID-19 endast kujutab, siis mingil määral oli see õigustatud,” selgitas endine peaminister.

Kuid praegused piirangud Ansipi silmis enam suurt ei aita ja pealtnäha on tekkinud olukord, kus valitsusel tuleb võidelda karme piiranguid nõudva vastasega. “Ma ei näe, et meil oleks hulgaliselt neid, kes nõuaks karmimaid piiranguid,” rääkis ta.

“Ma usun, et nendel piirangutel praeguses etapis nakkuse vähendamisele otsest mõju ei ole,” usub Ansip. “Mina oleks tahtnud, et ühiskond oleks veel rohkem avatum, kui ta praegu on. Kindlasti oleks võinud ühiskonda veelgi avatumana hoida, kui vaktsineerimist oleks paremini korraldatud,” lisas ta. 

Ansipi hinnangul ongi praeguses olukorras süüdi käpardlik vaktsineerimine ja seetõttu tuleks praegu just vaktsineerimisele rõhuda. “Kui Eestis on ära jäänud tuhat vähioperatsiooni sel aastal, kui edasi on lükatud 30 000 haigusjuhtu, siis sellel on selgelt paljudel juhtudel fataalsed tagajärjed või elukvaliteeti oluliselt halvendavad tagajärjed,” põhjendas ta.

Võimalike lahendustena tuleks tema sõnul teha rohkem selgitustööd. “Ma küll ei arva, et meie inimesi peaks karmide piirangute ja hirmutamisega vaktsineerima meelitama,” leidis Ansip. 

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Minu Arvamus
10. dets. 2021 22:31
Ansip ei jaga meditsiinist ega viirusest halligi. Leiti, kellelt küsida . . .
hall
12. dets. 2021 11:17
Seda küll, aga eks statistikast oskab ikka järeldusi teha. Pealegi on naine tal arst.