"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Pentus-Rosimannus: energiahinna hüvitise piir tõstetakse 1052 euroni (0)
10. detsember 2021
Foto: Pixabay

“Meil on üksmeel selles osas, mis puudutab sihitud ja kiiret leevendust nendele peredele, kus sissetulek jääb väiksemaks kui eelmise aasta mediaanpalk, mis summaliselt on väiksem kui 1052 eurot kuus. Ja see leevendus puudutab nii elektrihinda, puudutab ka kodusooja ja ka gaasi hüppelist hinnaralli osalist leevendust või kompenseerimist,” rääkis Pentus-Rosimannus. 

Peaminister Kaja Kallase sõnul kvalifitseeruks piirsissetuleku tõstmisel mediaanpalgani toetusele ligi 320 000 peret ehk ligikaudu 600 000 inimest. Meede maksaks riigile hinnanguliselt 65 miljonit eurot, ütles peaminister neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, vahendab BNS.

Riigihalduse minister Jaak Aab selgitas, et meetme kulud oleks ka kvalifitseerumispiiri tõstmisel võimalik katta süsinikdioksiidi (CO2) kvoodimüügi ülelaekumisest. Tänavu on prognoositav ülelaekumine 50 miljonit eurot, aga Aabi sõnul on vajadusel võimalik kasutada ka tuleva aasta ülelaekumisi ning lisaeelarvet vaja poleks. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.