"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
kui palju kulutad kinkidele sina? Eestimaalane kulutab jõulukinkidele keskmiselt 154 eurot (0)
11. detsember 2021
Foto: Pixabay

Kui eelmisel aastal soetasid Eesti inimesed kingitusi keskmiselt 143 euro eest, siis tänavu on jõuluperioodi väljaminekud kasvanud 154 euroni, vahendab BNS.

Kõige populaarsemad kingitused on raamatupoodide ja ürituste kinkekaardid, praktilise väärtusega kingitused, näiteks sokid, padjad ja elektroonilised seadmed ning kingitused lastele, selgus Credit24 läbi viidud kliendiküsitlusest. Lisaks praktilistele kingitustele toodi küsitluses välja ka kodumaise käsitöö ja toodangu eelistamist kingitusena.

Veel kaks aastat tagasi oli jõulukingitustele kuluv summa keskmiselt 128 eurot. Eestimaa elanikud eelistavad teha kingitusi peamiselt oma sugulastele ja lastele. Kingituste esikolmikule järgnevad kosmeetika ja vitamiinid, spaade kinkekaardid ning muud ühise ajaveetmise võimalused. 9 protsenti vastanutest ütles, et kavatseb kingitustesse panustada 300 eurot või enam.

“Viimased aastad on toonud ka nihke inimeste käitumismustrites,” ütles Credit24 turundusjuht Annika Parm. “Kindlasti on siin mõju ka e-kaubanduse esiletõusul. Tervishoiukriis on pannud inimesed eelistama koduses keskkonnas tehtud e-oste.”

Võrreldes näiteks ameeriklastega, on eestlased tõeliselt tagasihoidlikud kulutajad. Agarad ostlejad USA-s plaanivad sel aastal kulutada jõulukingituste tegemisele keskmiselt 886 dollarit.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.