"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon valis aseesimeheks Raimond Kaljulaidi (0)
13. detsember 2021
Raimond Kaljulaid. Foto: Mats Õun

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon valis tänasel istungil esimehe ja aseesimehe. Aseesimeheks valiti Raimond Kaljulaid, komisjoni juhina jätkab Siim Kallas.

Erakorraline valimine toimus senise aseesimehe Riina Sikkuti tagasiastumise tõttu.

Komisjoni liikmed on veel Enn Eesmaa, Kalle GrünthalRuuben KaalepSiret Kotka, Tarmo KruusimäeOudekki LooneLauri LäänemetsAnti Poolamets, Martin Repinski, Riina Sikkut, Timo SuslovMargit Sutrop, Aivar SõerdRaivo Tamm ja Urve Tiidus.

Euroopa Liidu asjade komisjon (ELAK) on alatine komisjon, millel on Riigikogus Euroopa Liidu küsimustes otsustav ja koordineeriv roll. Komisjon annab mandaadi valitsuse seisukohtadele Euroopa Liidu õigusaktide eelnõude kohta ning Eesti seisukohtadele Euroopa Liidu ministrite nõukogu ja Euroopa Ülemkogu kohtumisteks. ELAKi seisukohad on valitsusele kohustuslikud ja valitsus lähtub nendest Euroopas peetavates aruteludes.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.