"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Scandium rajab Mustamäele esimese pilvelõhkuja (0)
14. detsember 2021
Foto: Scandium Kinnisvara

“Meie nägemuse järgi saab märkimisväärse kõrgusega tornmajast Mustamäe ja kogu Lääne-Tallinna uus maamärk. Arhitektuurikonkurss on lõpusirgel ja ehitusega plaanime alustada järgmise aasta lõpus,” kommenteeris Scandium Kinnisvara tegevjuht Maido Lüiste ning lisas, et Mustamäe Keskus oma kaubanduse, restoranide, kino ja spordiklubiga on juba täna populaarne tõmbekeskus nii piirkonna elanike aga ka kaugemate külaliste hulgas.

Kinnisvaraarendaja Scandium omandas Mustamäe Keskuse kõrvalkinnistud ning rajab sinna piirkonna kõrgeima, 24-korruselise kortermaja ja 6-korruselise büroohoone. Tehingu finantseerijaks oli Bigbank.

“Mustamäe tornmaja on unikaalne projekt, sest siiani on sarnase mastaapsusega elu-, kaubandus- ja büroopindade terviklahendusi rajatud eelkõige südalinna piirkonda,” rõhutas Bigbanki ettevõtete panganduse üksuse juht Aimar Roosalu ning lisas, et Scandiumiga on pank juba aastaid teinud edukat koostööd. “Neil on hea valdkonnatunnetus ja iga arenduse puhul ka selge kontseptsioon, kellele ning mida rajatakse,” lisas Bigbanki üksuse juht.

Mustamäe tornmaja arendus koosneb kahest osast – 6-korruselisse osasse on plaanitud parkimine ja bürood ning 24-korruselisse osasse ühe- kuni neljatoalised rõdudega korterid. Arhitektuurikonkursi käigus selgub maja välisilme ja võimalik ühenduvus Mustamäe Keskusega.

„Arhitektuurikonkursi sisendiks oli Scandiumile iseloomulikult esteetiliselt kauni välimuse kõrval keskkonda austava rohetehnoloogia kasutamine,“ rääkis Lüiste. „Eesmärgiks on püüelda tänasest A-klassist paremat tulemust, tegemata kompromisse arhitektuurse välisilme ja elamismugavuse arvelt.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.