"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
video Tallinn renoveerib kunstikooli ning ehitab Kullole ja Mustamäe huvikoolile uue hoone (0)
14. detsember 2021

Kolmandik Tallinna linna kulutustest kuulub järgmisel aastal haridusvaldkonnale. Suure tähelepanu all on õpikeskkonna parandamine, ka huvikoolides. Näiteks algab järgmisel aastal põhjalik ehitus Tallinna Kunstikooli vananenud hoones. 

“Eelnevate remontide käigus on see hoone viidud sellisele tasemele, et see on lausa inimvaenulik. Sooja vett ei ole, kanalisatsiooni ei ole jne,” rääkis Tallinna Kunstikooli direktor Märt Sults.

Täna on mitmed Kunstikooli klassiruumid keldrikorrusel. Peale ehitust on aga hoonel kolmas korrus juures ja eraldi stuudiod ka maja hoovis. Tegu on ju ikkagi hoonega, kus paljud õpilased sisustavad regulaarselt enda aega peale tunde. 

“Õpilased tulevad siia pärast kooli ja see tegevus siin on neile justkui antidepressant ilma biokeemiata. Siin nad saavad maha rahuneda ja piiridest välja vaadata,” ütles Sults. 

Eesti suurima ja vanima huvikooli Kullo hoone on aga sedavõrd ajale jalgu jäänud, et mitmete huviringide juhid peavad juba lahendusi otsima väljaspoolt maja.

“Kõik teiste kollektiivide juhid, kes käivad siin külalisena vaatamas või õpetamas, siis nad imestavad, kuidas on võimalik siin saalis teha trenni nii, et esinejad jõuavad Alexela kontserdisaali,” viitas Tallinna Huvikeskuse Kullo tantsuansambli Sõleke kunstiline juht Helena-Mariana Reimann, et ruumid on huvikeskuse hoones liialt väiksed.

“On olnud olukordi, kus on mindud majast välja treenima, renditud selleks mujalt ruume. Lisaks on ventilatsioon ja valgustus halvas seisus ning koridorid väga kitsad,” lisas Tallinna Huvikeskuse Kullo direktor Ronne Sära.

Uuel aastal alustakse ka Kullo uue hoone projekteerimisega. Hoone valmib 2025. aastal.

Juba järgmisel aastal saab aga valmis Mustamäe Huvikooli uus hoone, ehitustööd lõpetatakse ka kuues linna lasteaias ning projekteerimistöödega alustatakse või jätkatakse 15 lasteaias.  

“Aastaks 2030 peavad kõik meie lasteaiad vastama terviseameti ja päästemati nõuetele. Kui rääkida koolidest, siis näiteks Nõmmel on mitu renoveerimist ootavat kooli, mida tahame projekteerima hakata,” ütles Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.