"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
kassivabrik põhja-tallinnas Omanikult võeti ära 37 kassi (0)
14. detsember 2021

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti eestvedamisel toimunud operatsiooni käigus võttis Põllumajandus- ja Toiduamet omanikult ära halvas seisus ning kehvades elutingimustes elanud kassid. Loomad toimetati varjupaika, kus nende eest hoolitsetakse, kuni nad leiavad uued kodud.

Põllumajandus- ja Toiduameti põhja regiooni peaspetsialisti Tiina Kuke sõnul võeti loomad ära Põhja-Tallinnas asunud nn kassivabrikust. „Loomapidajalt võeti ära 37 kassi, kellest 22 olid kassipojad. Kahjuks on osad kassidest niivõrd halvas seisus ja niivõrd noored, et ei pruugi ellu jääda. Samuti oli kasside tervislik seisund halb ning nad vajavad kindlasti ravi,“ kirjeldas Kukk loomade olukorda.

Kassid asuvad täna Tallinna varjupaiga personali hoole all. „Enne huvilistele loovutamist, vaatavad veterinaarid kõik loomad üle ning määravad vajaliku ravi,“ kinnitas Kukk.

Kuke sõnul on väga oluline, et lemmikut võttes tutvutaks looma elukeskkonnaga. „Kindlasti ei tohiks lemmikut ostes kohtuda neutraalsel pinnal nagu näiteks parklas või tanklas. Alati tuleb paluda tutvuda kohaga, kust loom pärineb. Sedasi aitame vältida nn koerte- või kassivabrikute teket,“ paneb Kukk inimestele südamele.

Amet annab teada, kui loomad on loovutusvalmis ning kuidas on võimalik kassidele uusi kodusid pakkuda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.