"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
video Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja: kõrge vaktsiiniga hõlmatus aitaks uue tüvega paremini toime tulla (0)
14. detsember 2021

“Me teame, et meil on  uus tüvi saabumas Eestisse,“ rääkis Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp saates „Tallinna panoraam“.  „Meil  on viiteid, et  see uus tüvi võib olla paremini läbimurdev antikehakaitsest. On  väga oluline on, et meie üldine vaktsiiniga hõlmatus oleks võimalikult kõrge. See aitaks meil paremini selle tüvega  toime tulla. Mida kättesaadavam on vaktsineerimise võimalus inimestele,  seda  mugavam on seda kasutada ja seda, lihtsamini  nad seda tegema lähevad.”

Üldse on Terviseameti andmetel Tallinnas on kokku vähemalt ühe doosi saanud  60,8 % elanikest.  Lõpetatud vaktsineerimiskuuriga elanikke on  58,6 %.  Tõhustusdoosi on saanud 36,3 %.

Alates 10. novembrist on Tallinna kaheksas koroonaennetuspunktis vaktsineeritud ligi 10 tuhat inimest.  Vabaduse väljakul on viimase kuu jooksul süsti saanud  üle 3500 inimese. Ka nõustamisteenuse vastu tuntakse elavat huvi.

Inimesed eelistavad etteregistreerimata  vaktsineerimist

Vabaduse väljaku koroonaennetuspunkti nõustaja Keiju Reimanni sõnul on viimase kuu jooksul nõustatud üle 600 inimese.  “Valdav enamus siia tulijatest,  ütleme, et niisugune 95 %  on lasknud end ka vaktsineerida.  Kui ollakse veel ärevil või kahtlevad , siis me lihtsalt anname neile aega, et nad saavad mõelda ja tagasi tulla,” lisas Reimann.

Marju, kes sai hiljuti tõhustusdoosi oma perearstikeskuses, oli Vabaduse väljaku vaktsineerimispunkti ees oma abikaasat ootamas. Marju mees Ants otsustas kolmanda süsti saada  just koroonaennetuspunktis, kuna sinna saab minna vabalt valitud ajal.

“Pole järjekorda ega midagi, need vaktsineerimispunktid on  väga head,” lausus ta. “Kohe väga head, mina igal juhul kiidan väga. Ja täna hommikul ütles raadios, et see uus laine on jälle igal pool üle Eesti, nii et igaks juhuks peab vaktsineerima. Keegi ju ei tea ette, mis elu toob, kaua me elame või mis meil on.”

Gerli tuli aga Harku vallast teadlikult just Vabaduse väljakule süsti saama. “Tulin teadlikult Vabaduse väljakule, kuna siin ei pea ette broneerima,” lausus ta. “Minu jaoks on väga oluline, et ma ei pea planeerima seda aega, vaid ma saan oma tegemiste järgi arvestada, et millal mul näiteks on järgmine päev vaba, et ma saan rahulikumalt puhata.”

Kolm vaktsineerimisbrigaadi

Tallinnas töötavad ka kolm vaktsineerimisbrigaadi, et võimaldada inimestele  kodus vaktsineerimist.  Kuu aja jooksul on kodus  kaitsesüsti saanud üle 600 inimese. Vaktsineerimisbrigaadid töötavad igapäevaselt, ka nädalavahetusel.

Tallinna abilinnapea Betina Beškina rõhutas, et see on väga hea ja mugav teenus nendele, kes ei saa ise vaktsineerimispunkti minna mingil põhjusel. “Eriti praegu talvel, kus ilm on külm, on libeduse ja jääpurikate oht. See on hea võimalus eakatele ja puudega inimestele, kellel on kindlasti seda kaitsesüsti mugavam kodus saada,” lisas Beškina.

Kõik, kes soovivad kutsuda vaktsineerimisbrigaadi koju, tuleb helistada telefoninumbril 666 2727.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.