"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
koolides 13 uut nakkuskollet Ester Öpik: viirus on taas pead tõstmas (0)
15. detsember 2021

“Täna, pühade eel on nakatumiskordaja R põhja regioonis peaaegu 1, mis tähendab, et oleme viimaste nädalate vaates tulnud selgelt üles ning viirus näitab oma intensiivsust,” ütles Tallinna linnavalitsuse koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik. 

Öpik hoiatas kolmapäeval, et koroonaviirus on just põhja regioonis taas pead tõstmas, ühtlasi on nakatumine taas hoo sisse saanud koolides.

Nakatumine on mitte vaid Tallinnas, aga kogu Harjumaal kasvutrendis, samas on nakatumist lisandunud ka kogu riigis. “Sealjuures on hulgaliselt tuvastatud ka omikroni juhtumeid ning selle uue viirustüve osas ei ole palju teadmisi,” ütles Öpik, lisades, et siiski on jätkuvalt selge, et senised viirustõrje tegevused töötavad ka omikroni osas. 

Ta tõi esile, et oluline on jätkuvalt vaktsineerimine ning tõhustusdooside tegemine. 

Öpiku sõnul on nakatumine taas pead tõstmas ka koolides ja lasteaedades.

“Kui nädal tagasi oli meil 13 koolikollet, siis terviseameti andmetel oli meil ka eilse seisuga 13 kool kollet, aga need ei ole needsamad kolded ja paraku näitavad märgid, et sellega see olukord ei piirdu,” nentis Öpik. “Nakatumine koolides on hoo sisse saanud ja samamoodi kahjuks ka lasteaedades. Täna on meil lasteaedades juba seitse kollet, nii, et lapsed haigestuvad ja sellele tasub kindlasti tähelepanu pöörata.”

100 000 elaniku kohta on Tallinnas viimastel andmetel nakatunute arv 276, samas kui Eestis keskmiselt on see näitaja 265. “Seega oleme paraku üle pika aja taas Eesti keskmisest üles poole liikunud,” märkis Öpik. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.