"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
politsei alustas uurimist Pirital rüüstati motolegendi Joey Dunlopi mälestusmärki (0)
15. detsember 2021
Joey Dunlopi mälestusmärk enne rüüstamist. Foto: Albert Truuväärt

Maailmakuulsa motosportlase Joey Dunlopi mälestusmärki Tallinnas Pirital käidi pühapäeval rüüstamas ning juhtumit asus uurima politsei, vahendab BNS.

“Kui keegi avastab memoriaali juurest ära viidud asju kuskil vedelemas, kellegi kodus, kusagil internetis piltidel või portaalis müügis, palume meile teada anda,” vahendas sotsiaalmeedialeht “Joey Dunlopi mälestussõit Tallinn”. 

Mälestusmärgi rüüstamine avastati 12. detsembril. Ära oli viidud hulk mälestusesemeid ja Dunlopiga seonduvaid meeneid, mis olid kinnitatud kahe puu külge ja asetatud ümbritsevale alale.
 
Kui keegi märkas nädalavahetusel memoraali juures kahtlast tegevust, siis tuleks sellest teada anda politseile või Pirita linnaosavalitsusele. Väljaanne “Pirita elu” tõi ära ka fotod mälestusmärgi hetkeolukorrast ja seal kunagi asunud esemetest.
BBC kirjutas eile, et Pirital rüüstati motosportlase Joey Dunlopi mälestusmärki. 

Ida-Harju politseijaoskonna uurija Jelena Issajeva ütles Postimehele, et politsei on alustanud mälestusmärgi rüüstamise osas menetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surnu mälestuse teotamist. “Kui keegi nägi, kes võib olla sellise teo taga või teab, mis on saanud varastatud esemetest, palun sellest teada anda kirjutades jelena.issajeva@politsei.ee või helistades 6 124 792,” lisas ta. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.