"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Politsei tabas Tallinna sadamas 11 Soomes varastatud mootorratast (0)
15. detsember 2021
Foto: Ksenija Kurs

Politseinikud tabasid möödunud pühapäeval Tallinna Vanasadamas Leedu kodaniku juhitud kaubiku, millega veeti 11 Soomes varastatud mootorratast.

11 krossimootorratast varastati Soomest tänavu sügisel ning politseinike kogutud teabe kohaselt soovisid varguse taga olnud isikud sõidukid üle mere transportida, vahendab BNS.

Eelinfo põhjal kontrollisid politseiametnikud pühapäeval, 12. detsembril Soome laevalt saabunud Leedu numbrimärkidega kaubikut, millest varastatud sõiduvahendid leiti. Politsei võttis moottorrattad hoiule ning pidas kaubikut juhtinud 39-aastase Leedu kodaniku kinni.

Põhja prefektuuri piirivalvebüroo juhi Indrek Aru sõnul on tegemist hea näitega sellest, kuidas naabritevaheline koostöö toimib väga edukalt. „Vahetame omavahel infot igapäevaselt ning hoiame seetõttu ära rahvusvaheliste kurjategijate plaanid. Eesti ja Soome jagavad ühist väärtusruumi ning julgeolek ja turvalisus on mõlema riigi jaoks väga olulised, mistõttu pole piiriülestel kurjategijatel võimalik siin segamatult tegutseda.“

Politsei tugevdas Euroopa Liidu välispiiril suurenenud rändesurvega seoses augusti keskpaigas piiriületusel kontrolli, olles Eestis kokku kontrollinud sadu tuhandeid inimesi ning üle saja tuhande sõiduki.

„Põhja-Eesti sadamates, sealhulgas ka Tallinnas kontrollivad täiendavad patrullid laevareisijaid, avades vajadusel ka sõidukite pagasiruume. Iga päev on täiendavatasse kontrollidesse kaasatud kokku kümneid politseipatrulle. Meie jaoks on oluline, et rahvusvahelised kurjategijad ei saaks Eestit kasutada transiitriigina. Anname selge signaali, et meie piir peab tänu nutikale lähenemisele ja operatiivsele koostööle lähinaabritega,“ ütles Aru.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.