"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
Rahandusminister: arutlusel on ka gaasivõrgutasu vähendamine (0)
15. detsember 2021
Foto: Pixabay

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus ütles kolmapäeval riigikogu infotunnis, et valitsus arutab ühe energiahindade hinnahüppe leevendamise meetmena ka gaasivõrgutasude vähendamist poole võrra. 

Ministri sõnul on ta optimistlik, et valitsus otsustab meetme kehtestamise neljapäeval. Ta lisas, et gaasivõrgutasude vähendamine oleks sarnaselt elektrivõrgutasude meetmega väga kiiresti rakendatav ja tarbijatele juba järgmise kuu arvel kajastuv otsus, vahendab BNS.

Samuti arutatakse Pentus-Rosimannuse sõnul neljapäeval varem vaid vähemkindlustatutele suunatud energiahindade tõusu kompensatsiooni maksmist ka neile, kelle sissetulek jääb allapoole eelmise aasta mediaanpalka ehk 1052 eurot. 

Valitsus kinnitas elektrihinna tõusu tõttu välja töötatud toetuse põhimõtted, millega kompenseeritakse kõigile tarbijatele elektri võrguteenuse tasust 50 protsenti, oktoobri lõpus. Soodustus kehtib oktoobrist märtsini tarbitud elektri kohta ja meetme maht on üle 88 miljoni euro. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.