"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
video Tallinn muudab keskkonnasõbralike valikute tegemise inimeste jaoks mugavamaks (0)
15. detsember 2021

„Tallinn pealinnana aitab kaasa teistel valdadel keskkonda hoida, kui neil endal võimekusest puudu tuleb. Tahame, et võimalikult palju asju jõuaks taaskasutusse, ringlusesse ja seejuures ei ole ju vahet, kas neid asju toob jaama tallinlane või naabervalla elanik,“ ütles Tallinna abilinnapea Joosep Vimm.

Tallinn jätkab Loksa jäätmejaama opereerimist ning koostööd Saue ja Viimsi vallaga, et nende valdade elanikud saaksid kasutada kokkulepitud Tallinna jäätmejaamasid tallinlastega samadel tingimustel.

Naabervaldade elanikud saavad jäätmejaamu kasutada

„Kohe ütlen ka ära, et Tallinna elanikud ei pea muretsema, et nende raha naabervaldade elanike jäätmete peale kuluks: Viimsi tasub tuleval aastal ligi 70000 eurot, Saue vald ligi 80000 eurot,“ selgitas Vimm. „Tallinna jäätmejaamade kasutamisest suurenenud mahtude tõttu on Viimsi lepingutasu suurenenud 72 protsenti ja Saue valla tasu 26 protsenti. Ehk siis on näha suurt tõusu selles, kui palju inimesed soovivad oma jäätmeid jaamadesse ära tuua, mitte lihtsalt olmejäätmete sekka visata.

Abilinnapea Joosep Vimm on seisukohal, et rohepööret tuleb Tallinnas vaadata veidi suuremalt ja just erinevad tegevused koos muudavad keskkonda hoidvad valikud lihtsamaks.

Inimesed teevad meelsasti keskkonnasäästlikke valikuid

„Hea näide on ka jäätmetekke vähendamise nädal, mil uuskasutuskeskus kogus koostöös Tallinna linnaga inimestelt kokku ligi kolm tonni asju, mis suunatakse korduskasutusse,“ kirjeldas Vimm, kelle hinnangul teevad inimesed meelsasti keskkonnasäästlikke valikuid, kui see on nende jaoks mugavaks tehtud.

„Tuleval aastal on meil plaanis toetada Tallinna ettevõtlusinkubaatorit, et sihtasutus saaks rajada sadama lähedale loome- ja ringmajanduskeskuse. Planeerime ka uut jäätmejaama ja ringmaja Kristiine linnaosas,“ loetles Vimm, kelle sõnul kohtutakse uue aasta algul kindlasti ka kohalike elanikega, et plaanid veel kord ühiselt üle vaadata.

Vimmi sõnul on eesmärk jõuda kevadeks selleni, et Tallinna jäätmejaamad oleksid avatud iga päev. “Nii muutub ka see teenus inimestele kättesaadavamaks ja loodetavasti jõuab sellega ka vähem prügi metsa all,” lausus ta. “Sel aastal alustasime koostööd Uuskasutuskeskusega ning uue aasta alguses lisame Paljassaare jäätmejaama korduskasutusruumi, kus linnaelanikud saavad jätta ja võtta korralikke asju.”

Vimm ütles, et rohepööre koosneb väikestest suurtest muutustest. “Linna poolt tahame igati kaasa aidata, et inimestel oleks oma igapäevaseid keskkonnasõbralikke valikuid lihtsam teha,“ lausus ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.