"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
tule doonoriks Verekeskuse verevarud on kriitilisel piiril – tule vereloovutusele juba täna! (0)
15. detsember 2021
Foto: Aleksandr Guzhov

Regionaalhaigla verekeskuses on kõikide gruppide verevarud jõudnud kriitilise piirini. Seepärast ootab verekeskus kõiki, nii vanu kui uusi doonoreid, veel jõulude eel tegema suurimat heategu – kinkima abivajajatele elu!

Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Ave Lellep paneb inimeste südamele mõtlema jõulukuul neile, kelle elu sõltub doonoriverest. „Meie verevarud on kahanenud kriitilise piirini, kuid juba ühe vereloovutusega võib pääste mitme inimese elu – sestap on iga doonori panus praegu ülioluline,“ ütles Lellep, lisades: „Jõulud on ju kinkimise aeg ja mis saaks olla veel suurem heategu, kui kinkida kellelegi juurde elupäevi!“

Verd saab loovutada Ädala 2 verekeskuses esmaspäeviti ja reedeti kell 8-16, teisipäevast neljapäevani kell 11-19. Ülemiste doonorikeskus ootab doonoreid aadressil Valukoja 7 esmaspäeviti ja kolmapäevast reedeni kell 9-17, teisipäeviti kell 9-18. Soovitame eelnevalt broneerida vereloovutusele aeg verekeskuse kodulehel: www.verekeskus.ee

Erandkorras saab verd loovutada ka sel laupäeval, 18. detsembril kell 10-15 nii Ädalas kui Ülemiste doonorikeskuses. Laste rõõmuks on kohale lubanud tulla ka jõuluvana koos päkapikkudega – tule ise, võta sõber kaasa ja aita päästa elusid! 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.