"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Aasta arst 2021 on dr Thomas Zimmerer (0)
16. detsember 2021
Dr Thomas Zimmerer. Foto: ITK

Ida-Tallinna Keskhaigla traditsioonilisel aastalõpu tänuüritusel tunnustati silmapaistavamaid töötajaid. Juba 17. korda toimunud aasta töötaja konkursil pärjati aasta arsti tiitliga gastroenteroloog-juhtivarst dr Thomas Zimmerer.

Dr Zimmerer on töötanud haiglas alates 2016. aastast ja on ümber korraldanud endoskoopiakeskuse töö, süstematiseerinud uuringute registreerimise ja juurutanud vältimatule uuringule saatmise, korraldanud uuringule tulnud patsientide juhendamise ja sõbraliku suhtlemiskeskkonna.

Aasta arsti sõnul tekitas pikaaegne Covid-pandeemia paljudele juurde suurt koormust ja stressi nii era- kui tööelus: „Kriisist õppisin, et ei piisa ainult tööprotsesside juhtimisest ja graafikute koostamisest, vaid inimestega tuleb pidevalt ja aktiivselt suhelda.“

Silmapaistvate arstidena leidsid äramärkimist veel ortopeed Andrey Smirnov ja oftalmoloog Mari Tamsalu.

Aasta õendustöötaja tiitli pälvis Uroloogiakeskuse õendusjuht Merle Paliale, kandidaatidena tunnustati Sünnituseelse osakonna ämmaemandusjuhti Annaliisa Kruutmanni ja Patoloogiakeskuse bioanalüütilise tegevuse juhti Kristi Lahte.

Aasta hooldustöötajaks valiti Südamekeskuse hooldaja Tatjana Kortševskaja, kandidaatidena leidsid äramärkimist Nukleaarmeditsiinikeskusest osakonna abiline Marina Žuravljova ja Hooldusravikeskuse hooldaja Olga Khoteeva.

Lisaks tunnustati aasta kliinilist tugispetsialist (Ambulatoorse taastusravi keskuse tegevusterapeut Ingmar Ignatenko), aasta puhastusteenindajat (Majandusosakonnast Natalia Borovskaya), aasta klienditeenindajat (Klienditeeninduse osakonnast Ketlin Mõlder), aasta sekretäri (juhatuse assistent Ilona Trummal), aasta mittekliinilist spetsialisti (pearaamatupidaja asetäitja Margot Väät), aasta õendus- ja hooldustöötajate praktikajuhendajat (Erakorralise meditsiini keskuse õde Liisa Põld), aasta arst-residentide ja arstitudengite juhendajat (üldkirurg-juhtivarst Airi Tark), aasta koolitaja (Hooldusravikeskusest osakonna õendusjuht Ruth Pärs).

Aasta koostööpartneriks kuulutati Kristiine Keskus, tänu kellele sai haigla avalikkusele ligi 9 kuud eksponeerida haigla juubelit tähistavat ajaloonäitust.

Tunnustati lõppeval aastal doktoritöö kaitsnud inimesi: Silmakliiniku arst-resident Teele Palumaa „Interplay between retinal light responses and the circadian clock, and their implications for retinal degenerative diseases“, patoloog Georgi Džaparidze („Adenokartsinoomi mikrokeskkonna muutuste kvantifitseerimine ja diagnostilise tähenduse hindamine eesnäärmes, rakendades uuemaid digipatoloogilisi programmiarendusi“) ja günekoloog-juhtivarst Konstantin Ridnõi („Uute sünnieelse diagnostika strateegiate rakendamine ja nende efektiivsuse hindamine Eestis“).

Ida-Tallinna Keskhaigla määras preemia 2020. aastal ajakirjas Eesti Arst ilmunud haigusjuhu kirjelduse eest „Pesugeelikapslist põhjustatud mürgistus“ (autor Tiia Voor).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.